Откриха обновения участък от ул. Иларион Макариополски“ в частта ул.

...
</TD
>Откриха обновения участък от ул. Иларион Макариополски“ в частта ул.
Коментари Харесай

Пловдивски квартал придоби европейски вид

Откриха актуализирания сектор от ул. " Иларион Макариополски “ в частта ул. " Марин Дринов “ до ул. " Гео Милев ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Във въпросната зона е сменена тротоарната настилка, обособени са местата за паркиране, облагородени са зелените площи, засадени са трева, туи, както и няколко дървета. Предстои и засаждане на още растителност, когато сезонът разрешава това.

300 000 лв. е инвестицията, а обновеният сектор е над 200 метра. 2 млн. лв. е бюджетът на регион " Централен " за 2022 година за поправки на инфраструктурата.

" През годината извършихме доста настоящи поправки, отстранихме дупки по улиците, обновихме детски площадки, замяна на оборудванията. За страдание към този момент няма налични средства в бюджета, към този момент сме на алено. Когато има изясненост ще продължим да работим, тъй като има обекти от 30-те години и те единствено се експлоатират, без да се влага в тях, показа кметът на регион " Централен ".

" Имаме и доста планове, които имат крещяща потребност от финансиране и реализация ", добави той. 

Кметът на регион " Централен " уточни още съответните си цели паркинг на ул. " Загоре ", на бул. " Санкт Петербург " към дирекция " Социално подкрепяне " на бул. " Васил Априлов ".

По думите на районния кмет един от значимите обекти в региона - Дондуковата градина - има контракт за осъществяване на стойност 3,6 млн. лева на база КСС от 2019г. Строителят е подготвен да започва, макар че знае че сумата няма да бъде задоволителна. Подадено е и искане към държавата за целево финансиране, тъй че да започва обекта и в границите на три бюджетни години да се осъществя.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР