Отделението по фтизиатрия на УМБАЛ “Свети Георги ЕАД - Пловдив

...
</TD
>Отделението по фтизиатрия на УМБАЛ “Свети Георги ЕАД - Пловдив
Коментари Харесай

От УМБАЛ Свети Георги в Пловдив съобщиха добра новина

Отделението по фтизиатрия на УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив провежда безвъзмезден скрининг за риска от туберкулоза от 20 до 24 март. Желаещите да се включат могат да го създадат с авансово записване на телефоните: 032/ 60 27 70 и 032/ 60 26 04. А визитите са от 8:00 до 13:00 часа на бул. Пещерско шосе 66 до Клиниката по инфекциозни заболявания. 

Акцията се провежда във връзка Световния ден за битка с туберкулозата, по тази причина началникът на отделението доктор Веселин Давчев приканва всички жители и медици, които имат пациенти със подозрения за туберкулоза, да се възползват от безплатния скрининг.

По време на акцията ще се извърши скрининг на риска за туберкулоза посредством анкета. В същия ден пристигналите ще получат съвещания, а на съмнителните за туберкулоза ще се осъществят прегледи и спомагателни проучвания.

Целта на самодейността е да се увеличи публичната информация във връзка с туберкулозата, да се даде опция на всеки за достъп до здравни услуги, в условия на нараснал поток на идващи от Украйна.

През последните години акциите " Седмица на отворените порти “ са се потвърдили, като доста добра процедура за разкриване на случаи с туберкулоза и навреме предприемане на ограничения за лекуване и спиране на веригата за предаване на зараза.

В Отделението по фтизиатрия на УМБАЛ " Свети Георги “ Пловдив се правят профилактична, диагностична, лечебна и консултативна активност, диспансеризация на заболели от туберкулоза, туберкулинова диагностика, рентгенова диагностика на бял дроб, рехабилитация на заболели от туберкулоза; образователна и научна активност.

Отделението е водеща конструкция в България по осъществяване на действия по Националните стратегии за надзор на туберкулоза и по стратегиите, финансирани от Глобалния фонд по СПИН, туберкулоза и малария.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР