От идния понеделник /17 юли/ Държавен фонд Земеделие“ – Разплащателна

...
</TD
>От идния понеделник /17 юли/ Държавен фонд Земеделие“ – Разплащателна
Коментари Харесай

Съвсем скоро в Русе започва приемът по интервенциите в сектор Пчеларство

От идния понеделник /17 юли/ Държавен фонд " Земеделие “ – Разплащателна организация /ДФЗ-РА/ отваря приема по интервенциите в бранш " Пчеларство “ за 2023 година, стана ясно от извършен диалог сред специалисти от Областната администрация в Русе и Областната дирекция на ДФЗ, оповестяват от пресцентъра на Областна администрация Русе. Приемът ще продължи до 26 юли. За актуалната година финансовият запас по интервенциите е в размер на 10 091 365 лв..

На интернет страницата на ДФЗ е оповестен справочник за кандидатстване по интервенциите в бранша на пчеларството, в който детайлно са разказани подпомаганите интервенции и действия, изискванията за допустимост, общи условия, финансова помощ и ред за подаване на заявление. Публикувана е и заповед на министъра на земеделието и храните съдържаща лист с разходите/активите, за които има избрани референтни цени за финансовата 2023 година Към датата на подаване на заявката за подкрепяне за включените в листата разходи/активи, претендентът показва една оферта. За всички останали разходи/активи, за които няма избрани референтни цени се показват три съпоставими предложения.

ДФЗ-РА припомня на претендентите, че с смяната в Закона за подкрепяне на земеделските производители /ЗПЗП/, който е в действие от 01.01.2023 година, всички аграрни стопани, които желаят да подадат заявки за подкрепяне, следва да имат регистрация в Системата за електронни услуги /СЕУ/. През СЕУ ще се реализира и цялата връзка сред администрацията и бенефициерите на ДФЗ. Кандидатите по интервенциите в бранш " Пчеларство “ също ще подават документи за финансова поддръжка само посредством СЕУ с дипломиран електронен автограф /КЕП/.

Държавна фирма " Земеделие “  приканва всички бенефициери, които нямат регистрация в СЕУ, да се записват.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР