Огнеборци поставиха отличен на учениците от СУ Димитър Матевски“ и

...
</TD
>Огнеборци поставиха отличен на учениците от СУ Димитър Матевски“ и
Коментари Харесай

В най-голямото училище в Тракия проиграха учебна евакуация

Огнеборци сложиха отличен на учениците от СУ " Димитър Матевски “ и на техните преподаватели, разбираме от обява на пловдивската пожарна в обществената мрежа.

Продължителен сигнал на учебния звънец оповести възникването на изключителна обстановка –днес следобяд в СУ " Димитър Матевски “. Организирани под управлението на учителите и без суматоха, учениците от първи до  12 клас напуснаха учебното заведение и заеха безвредно и отдалечено място. През цялото време преподаватели и спомагателен личен състав направляваха дейностите на учениците. Учебната евакуация се извърши през изходите на стълбището и коридорите- без суматоха и блъсканица. След като всички се " изтеглиха " сполучливо, шефът на учебното заведение извърши инспекция на персоналния състав, регистрира времето на овакантяване на постройката и дружно с инспекторите от Четвърта РСПБЗН на Пловдивската пожарна проучиха занятието. На двора децата бяха посрещнати от контрольор Димитър Кацарски и старши контрольор Иван Мерджанов, които поздравиха децата и под формата на образователен урок им помогнаха да надградят знанията си по пожарна сигурност. Учениците схванаха, че най-лошият консултант в такива обстановки е суматохата, а най- добрият-самообладанието.

В действително време основен контрольор Мерджанов подаде сигнал, като преди този момент срещна децата с най- значимите елементи, които би трябвало да бъдат обявени при подаването му, а учениците схванаха, че по единствено с точност и подготовка могат да спестят скъпи минути и да оказват помощ на времето да работи за тях.

С включена звукова и светлинна сигнализация в двора на учебното заведение дойде екип огнеборци от Четвърта промяна на Четвърта работа. Екипажът огнеборци в състав - Тодор Тодоров – шеф промяна, Никола Николов - пожарникар и лидера Добромир Добрев, провокираха откровено удивление с бързината и уменията си, които демонстрираха. И дребни и огромни схванаха, че специалността на огнеборците изисква съществени професионални знания и доста добра физическа подготовка.

В края на образователната евакуация директорката на училището- госпожа Мариана Златанска получи заслужени овации, защото храбро се впусна в гасенето на разпален огън и сподели смелостта си пред очите на поверените и ученици. 

Екипът ни си потегли задоволен, поставяйки отличен на деца и учители, взели участие в проиграването на образователна изключителна обстановка. С тази наша активност, възпитаваме просвета и отговорност у подрастващите, демонстрираме съответната реакция за всички, които могат да бъдат евентуални очевидци или участници при пожар и не на последно място- опитваме се да дадем персонален човешки образец на подрастващите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР