Общински съвет Благоевград не отстъпи от позицията си и повторно

...
</TD
>Общински съвет Благоевград не отстъпи от позицията си и повторно
Коментари Харесай

ОбС Благоевград не отстъпи от позицията си за решаването на 30-годишния проблем с ул. Митрополит Борис

Общински съвет Благоевград не отстъпи от позицията си и наново удостовери решението си за решаването на казуса с улица " Митрополит Борис “ в регионалния център, съобщи кореспондент на " Фокус “.

На днешното изключително съвещание на локалния парламент, като първа точка в дневния ред, бе прегледано и гласувано въпросното решение, което бе върнато от регионалния шеф Стоян Христов.

Радослав Тасков, ръководител на Общински съвет, бе безапелационен, че не вижда правно съображение за връщане на въпросното решение и предложи на своите сътрудници да го гласоподават по метода, по който го направиха и на постоянното съвещание, извършено на 23 февруари.

Кметът Илко Стоянов също се причисли към ръководителя на Общински съвет като прикани общинските съветници да не трансформират към този момент взетото решение, което е единствено и само в полза на жителите на Благоевград, които към този момент три десетилетия се борят за справяне със обстановката.

Казусът с улица " Митрополит Борис “ е следния:

Със заповед през 1994 година е гласувано десетки домове на благоевградски фамилии по улиците " Митрополит Борис “ и " Христо Силянов “ да подлежат на отчуждаване и унищожаване.

Според в този момент настоящите документи пътната артерия е планувана за разширение, само че с цел да бъде осъществено сходно желание част от постройките в региона следва да бъдат съборени, поради събитието, че регулационните линии минават през тях.

Решението, което е открито от кметския екип на Илко Стоянов е да бъде променен строително-регулационен проект. Общинските съветници поддържаха въпросното предложение на постоянното съвещание от края на февруари.

Кметът Стоянов разяснява, че това е следващо решение на проблем, което бива връщано от регионалния шеф. Според него с сходни деяние се цели да се пречи на локалната власт, по тази причина прикани регионалния шеф да се концентрира върху регионалните проблеми, а не локалните, които следва да биват решавани от локалната власт.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР