Община Русе получи покана за сключване на договор за финансиране

...
</TD
>Община Русе получи покана за сключване на договор за финансиране
Коментари Харесай

Oбщина Русе превръща сградата на бившия Дом на учителя в Международен младежки център

Община Русе получи покана за подписване на контракт за финансиране на планово предложение за създаване на Международен юношески център – Русе в постройката на някогашния Дом на учителя на ул. " Александровска " 29. Дейностите ще се финансират по Националния проект за възобновяване и резистентност, заяви Общината.

Целта на плана е да даде на младежите разнородни действия, както и цялостни услуги в помощ на личностното им развиване и пригодността им към претовареност. Дейностите на Младежкия център ще целят реализиране на по-висока склонност на младежите към пазара на труда, реализирана посредством тясно съдействие с бизнеса и неправителствения бранш, и даване на качествено неофициално обучение като главен метод в младежката работа.

Проектът планува да се извърши главен ремонт на постройката, както и вътрешно реновиране и преустрояване. Ще бъде закупено нужното модерно и мултифункционално обзавеждане и съоръжение, което да дава отговор на потребностите на младежите. Сградата ще бъде пригодена за потребление и от лица с физически увреждания.

С осъществяването на ремонта в Международния юношески център ще бъдат обособени:

- стаи със независим хигиеничен възел за настаняване на 16 лица;

- зала с благоприятни условия за обучения/семинари/срещи с потенциал 100 индивида, която ще бъде оборудвана със система за симултанен превод;

- зала за образования в цифрова подготвеност с 20 работни места;

- зала за езикови и други образования с потенциал за 20 учащи се;

- зала за неофициално обучение за минимум 36 участници;

- зала за арт занимания и клубове по интереси;

- мултифункционална зала;

- библиотека;

- съблекални за мъже и жени;

- помещение за хранене за 36 лица с кухненско съоръжение и прилежащи помещения;

- стая за свободно време;

- рецепция;

- бар-бюфет;

- камериерна;

- складови и механически помещения;

-канцеларии с работни места за чиновниците на центъра;

- дворно пространство за отдих и осъществяване на събития навън.

Сградата е архитектурен монумент на културата, като фасадата ѝ е с богата декорация от декоративни первази, пиластри и орнаменти, и след реставрацията ѝ ще се промени образът на основната пешеходна улица в Русе.

Проектът ще бъде финансиран по процедура № BG-RRP-1.008 " А1 Младежки центрове (в регионалните градове) “ по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ), като общият размер на допустимите разноски по инвестицията е малко над 4 милиона лв..
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР