Община Пловдив търси да назначи контрольори за общинските здравни заведения.

...
</TD
>Община Пловдив търси да назначи контрольори за общинските здравни заведения.
Коментари Харесай

Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните заведения

Община Пловдив търси да назначи контрольори за общинските здравни заведения. Обявата за това е пусната на уеб страницата на администрацията. Конкурсите са по отношение на решение на общинския съвет и касае общо 14 общински структури - диагностично-консултативни центрове, медицинските центрове, в това число този за психологичното здраве, КОЦ, МБАЛ “Свети Мина " и МБАЛ “Свети Пантелеймон ".

Конкурсната процедура ще се организира на три стадия:

1. Проверка на сходството на показаните документи с авансово оповестените условия и критерии за подбор;

2. Оценяване на направена и показана от претендентите идея за практикуване на надзор на лечебното заведение – комерсиално сдружение и приноса на претендента за инспектор за четиригодишен период;

3. осъществяване на събеседване с претендентите.

Сред условията са такива за висше обучение " магистър “ по медицина, стопанска система или право; минимум 5 (пет) години професионален опит; да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ характер; да не са били членове на директорски или надзорен орган на дружество; да не са в роднинска връзка с някой от управлението на лечебното заведение и други.

Освен документите, които би трябвало да показват, те би трябвало да напишат и защитят идея за практикуване на надзор на лечебното заведение – комерсиално сдружение и приноса на претендента за инспектор за четиригодишен интервал, като същата се показа и на електронен притежател /подава се в обособен запечатан плик/.

Кандидатите ще могат да подават документи в границите на един месец от издание на обявата, считано от 19 април. Те ще могат и да разполагат със съответните документи, с цел да изготвят тактиката си, а точно: годишен финансов доклад за предходните две години; информация за дълготрайните материални активи по групи; конструкция на лечебното заведение; длъжностно щатно разписание на персонала; систематизирана информация за осъществяване на контракта с РЗОК за миналата година, одобрен пример на контракт за възлагане на ръководство.

Всеки един от контрольорите получава на месец заплащане, което се равнява на три минимални работни заплати или 2799 лв. на месец, което за година значи 33 588 лв., което пък за период от 4 години, колкото трае мандатът е 134 352 лв., а за всичките 14 лечебни заведения сумата възлиза на 1 880 928 лв. бюджетни средства. И това е в случай, че не усилят минималната работна заплата, което няма по какъв начин да не се случи в границите на четири години.

Припомняме, че в предходния мандат контрольори към лечебните заведения не бяха назначени и общината си спести тези средства.

Комисията, която ще организира състезанията и надлежно ще избира хората на въпросните длъжности е в състав: 

Председател:  – зам.-кмет " Екология и опазване на здравето “ в община Пловдив и членове: – шеф на дирекция " Здравеопазване “ и общинските съветници  доктор Аргир Аргиров, Димитър Арнаудов, Георги Колев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР