Община Пловдив ще има възможност за кандидатстване по Процедура за

...
</TD
>Община Пловдив ще има възможност за кандидатстване по Процедура за
Коментари Харесай

Пловдив кандидатства за средства за зоологическата градина

Община Пловдив ще има опция за кандидатстване по Процедура за даване на БФП " Техническа помощ за вложения в зоологически градини “, по Програма " Околна среда “ 2021-2027. Това стана, откакто общинските съветници утвърдиха предлагането с 32 " За ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Преди това общинският консултант Добромира Костова опонира:     

" В целия свят се върви към затваряне, а не към отваряне на зоологическите градини и това е ненужно и излишно да се гледа като предложение, както и че няма потребност да се кандидатства по ОПОС.

Според шефа на Зооветеринарния комплекс Георги Божев има планувани 58 млн. лева за зоологическите градини в цялата страна. Те имат друга подготвеност да усвояват пари по програмата. Всяка една зоологическа градина без значение дали е затворена, или има частични лицензи може да кандидатства. " Вторият стадий по програмата е със самата финансова помощ. Това ще бъде в края на идната година. Периодът на програмата е до 2027 и касае строителни действия. Предложението влиза в този момент, тъй като времето за асимилиране на средствата се съкратява ", посочи Божев.

Наложи се заместник-кметът да изясни, че: Европейски Съюз смени концепцията за зоологическите градини. Това не е място за проявление на животни, а място за поддръжка на нови типове и продължение на избрани типове и породи т.е. те стават репродуктивни лаборатории. Засега в България се оферират единствено хабитати на животни, екипите не са подготвени да решат главния въпрос, по тази причина се отпускат средства.

Всеки сантиметър ще се използва за развъждане на животни и ще преминем през инспекция.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР