Община Пловдив обяви обществена поръчка инженеринг за изграждане на нов

...
</TD
>Община Пловдив обяви обществена поръчка инженеринг за изграждане на нов
Коментари Харесай

Училище в Пловдив ще има нов физкултурен салон

Община Пловдив разгласи социална поръчка инженеринг за създаване на нов физкултурен салон в двора на Основно учебно заведение " Екзарх Антим I " в Пловдив.  Прогнозната стойност на дейностите е 1 332 999,16 лв. без Данък добавена стойност. Крайният период за подаване на предложения или заявки за присъединяване изтича в среднощ на 14 юни 2023 година, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Предметът на публичната поръчка включва осъществяване на следните три действия: проектиране - правене на капиталов план, фаза механически проект; авторски контрол - практикуване на авторски контрол по време на осъществяване на строително-монтажни работи; строителство/изпълнение на строително-монтажните работи по реализацията на градежа.

Физкултурният салон ще се разположи в югозападната част на учебния парцел. Сградата ще е едноетажна, с габарити 30,45/19,00 м; светла височина 8,00 метра и застроена повърхност 751,51 квм. Свободната дворна повърхност ще бъде третирана единствено и само в зоната на прилежащия терен към новата постройка. Не се планува планиране и създаване на спомагателни, открити спортни площадки и всевъзможни други спортни уреди.

В постройката ще има спортна зала/салон за осъществяване на образователни физкултурни занятия с повърхност 578,62 кв.м. Игрището в залата би трябвало да разрешава осъществяване на образователни занимания по разнообразни типове спорт: баскетболно игрище и футбол на малко поле/хадбал с раземри 26/15 м и волейболно игрище/бадминтон с размери 18,00/9,00 м. Следва да са налични и обслужващи линии от двете страни на най - огромното игрище. Изисква се плануванаъа подова настилка да е спортна винилова настилка. В капиталовия план следва да се планува и нужното обзавеждане/оборудване за естественото действие на занятията: сгъваеми баскетболни кошове, преносимо съоръжение за другите типове спорт, шкафчета, пейки и други нужни спортни принадлежности.

Трайното закрепено обзавеждане/оборудване на физкултурния салон съставлява част от предмета на поръчката, а доставката - на плануваното в капиталовия план, преносимо обзавеждане/оборудване не е предмет бъдещото строителство на физкултурния салон, т.е. не е включена в предмета на поръчката. 

В постройката ще има по една съблекалня за момчета и девойки от един клас, като всяка от тях разполага с 15 броя шкафчета; мокри пространства с 8 броя душа, 2 броя тоалетни и 2 броя умивалници. Кабинетът за учители ще е със независим влажен възел - баня с тоалетна, а настрана ще има тоалетна/санитарен възел за хора с увреждания, както и складово помещение за предпазване на спортните пособия/инвентар.

Сградата следва да се проектира и извърши с носеща железна структура.  Ограждащите стени и покрива ще бъдат от термопанели, а вътрешните преградни стени сред пространствата – щендерни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР