Община Бургас подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по одобрен

...
</TD
>Община Бургас подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по одобрен
Коментари Харесай

Община Бургас ще отвори нов офис за социални услуги

Община Бургас подписа контракт за безплатна финансова помощ по утвърден план " Укрепване потенциала на Община Бургас при даване на обществени услуги “. Проектът е финансиран по Програма " Развитие на човешките запаси " 2021-2027, Процедура: BG05SFPR002-2.002 “Укрепване на общинския потенциал ". Срокът за осъществяване на плана е 24 месеца.

Изпълнението му е обвързвано с използване на ограничения за обезпечаване на нужната поддръжка и за практикуване пълномощията и отговорностите на локалната власт, свързани със Закона за обществените услуги /ЗСУ/, Закона за хората с увреждания /ЗХУ/ и Закона за персоналната помощ /ЗЛП/.

Една от главните действия, включени в плана, е отделяне и обзавеждане на нов общински офис за обществени действия, който ще се намира на втория етаж на Автогара Юг. За застраховане на дейностите по плана ще бъдат наети общо 7 нови чиновници – 6 специалиста " Социални действия " и един специалист по " Правно обслужване ". Петима от тях ще обслужват новия офис в Автогара Юг, а двама ще бъдат назначени в Социалната приемна за жители, която се обитава в подлеза до Операта.

В рамките на плана ще се създадат изследвания в региона на обществените услуги на територията на община Бургас, които ще оказват помощ за прецизиране на потребностите, обсега и потребностите от обществени услуги и ще послужат като основа за по-прецизното им обмисляне и даване на нуждаещите се.

Освен това ще бъдат извършени осведомителни акции за евентуалните консуматори, за проблемите, свързани с незадоволителната досегаемост за хората с увреждания и опциите за поддръжка, които дава общината, в областта на обществените, интегрираните здравно-социални услуги и персоналната помощ.

Дейностите по плана ще допринесат за въвеждане на промените в региона на обществените услуги и персоналната помощ, ще покачат професионалните умения и квалификацията на лицата от целевата група по ЗЛП, ЗХУ и ЗСУ и ще оказват помощ за даване на по-ефективни грижи на лицата от най-уязвимите групи на територията на община Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР