Областният управител проф. Мария Нейкова прие Н. Пр. посланика на

...
</TD
>Областният управител проф. Мария Нейкова прие Н. Пр. посланика на
Коментари Харесай

Посланикът на Република Австрия на първо посещение в Бургас с областния управител

Областният шеф проф. Мария Нейкова одобри Н. Пр. посланика на Република Австрия Андреа Икич-Бьом и почетния консул на Република Австрия в Бургас доцент Радостина Иванова. Това е първо посещаване на посланика в района, след приемането на дипломатическата задача в България на 10 октомври 2022 година, оповестиха от Областна администрация. 

Областният шеф презентира района в региона на туризма, балнеологията, културата и образованието. " Много ще се веселя нашата среща да бъде подплатена с решение по какъв начин да осъществяваме бъдещо съдействие сред област Бургас и област в Австрия “, съобщи проф. Нейкова. Н. Пр. Андреа Икич-Бьом с подготвеност одобри концепцията и се ангажира персонално да спомага бъдещото съдействие да стане действителност.

Австрия и България имат общи ползи по многочислени тематики, свързани с външната политика и политиката за сигурност, да вземем за пример във връзка с превъзмогването на рецесията с бежанците и мигрантите и отбраната на външните граници на Европейски Съюз. Обсъдиха се хрумвания за образуване на взаимен стопански конгрес за привличане на вложители, както и конгрес за търсене на ограничения за справяне на рецесията с незаконните мигранти.

През 2022 година се навършват 75 години от възобновяване на двустранните дипломатически връзки.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР