Областният щаб за грипа се събира на заседание в петък

...
</TD
>Областният щаб за грипа се събира на заседание в петък
Коментари Харесай

Решават за грипна ваканция в Пловдив

Областният щаб за грипа се събира на съвещание в петък от 13 часа, с цел да разиска обстановката със заболеваемостта в Пловдив и района. Регистрира се покачване на болните от грип и ОРЗ, заетостта на леглата се усилва, а отсъстващите възпитаници са повече от миналата седмица, заяви за Plovdiv24.bg шефът на дирекция " Надзор на заразните заболявания " в здравната ревизия доктор Милена Панайотова. 

Според данните, има всички учредения да бъде продължена грипната зараза, която беше оповестена предходната седмица за дните. В мощ са следните противоепидемични ограничения: отлагане на профилактичните прегледи за деца и жени; отлагане на профилактичните имунизации, които са наложителни по календар от общопрактикуващите лекари; ограничаване на свижданията в лечебни заведения и домове за остарели хора; засилен филтър в детските и образователни заведения, с учестена стерилизация и по-често проветряване на пространствата.

Леко покачване на заболеваемостта измежду учениците е записано - тази седмица е 19,3%, а миналата е била 17%. Дали ще има грипна почивка, или ще се премине към образование от разстояние в електронна среда (ОРЕС) е в пълномощията на Регионалното ръководство на образованието и точно това ще се разяснява на съвещанието на регионалния действен щаб на следващия ден.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР