Областният щаб на Пловдив взе решение да бъде продължена грипната

...
</TD
>Областният щаб на Пловдив взе решение да бъде продължена грипната
Коментари Харесай

Удължиха грипната епидемия в Пловдив

Областният щаб на Пловдив взе решение да бъде продължена грипната зараза в региона до 5 февруари в това число. Това заяви на брифинг незабавно след съвещанието през днешния ден регионалният управител на Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Към досегашните ограничения се прибавят и две нови, които касаят учениците за неприсъствена форма на образование в Пловдив и региона.

Директорът на РЗИ доктор заяви, че динамичността на процеса на разпространяване на грип и ОРЗ в региона бележи тенденция на нарастване на броя на заболяемостта, изключително във възрастовите групи на учениците се. 30 % са положителните проби при тях.

Това постанова да се лимитират присъствената форма на образование и извънкласните форми. След правене на заповед от шефа на РЗИ, тя ще се съгласува с държавния здравен инспектори чак тогава влиза в действие. Заповедта се дава на РУО, които имат пълномощията да лимитират образователния развой, каза Димчева. 

Д-р изясни още, че се следи наклонност какво към нарастване и на болните в практиките на общопрактикуващите лекари на територията на Пловдив и региона, както и в лечебните заведения, където свободните кревати са малко под 30%.

РЗИ ще даде своята информация с противоепидемичните ограничения и на общините.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР