Новият конкурс за маршрутките ще бъде обявен най-късно до две

...
</TD
>Новият конкурс за маршрутките ще бъде обявен най-късно до две
Коментари Харесай

Ексклузивно: Обявяват новия конкурс за маршрутките в Пловдив

Новият конкурс за маршрутките ще бъде разгласен най-късно до две седмици, научи извънредно Plovdiv24.bg . Обществената поръчка ще има обособена позиция за всяка от седемте линии, като по този метод ще се даде опция и на по-малки оператори да вземат участие в процедурата.

Разписанията на всички междуселищни транспорти са съгласувани, като се изключи линията Пловдив - Пазарджик - Велинград. Проблемът там е зародил поради призната през 2016 година законова наредба да има най-малко 30 минути сред курсовете в една посока, изясни шефът на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " Георги Стоилов.

Процедурата за регионалната и републиканската мрежа е трябвало да бъде извършена още през 2019/2020 година и забавянето от две години и половина  се дължи на напасването на разписанията по всички посоки. " Пловдив има щастието да има съвпадения с всички линии от цяла България, тъй като е в центъра на страната и всички минават отсам " - разяснява обстановката Стоилов.

Обявяването на конкурсна процедура за обслужване на околните до Пловдив обитаеми места ще даде опция да се обезпечи за хората първокласен публичен превоз. Договорът за маршрутките е от 2010 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР