Нова драма с обществения превоз на жителите от община Родопи

...
</TD
>Нова драма с обществения превоз на жителите от община Родопи
Коментари Харесай

Транспортен шеф отговори на община Родопи: Върху мен се изсипва голяма помия

Нова драма с публичния транспорт на жителите от община " Родопи " до регионалния град се заформи през почивните дни. за обслужване на линиите до селата Цалапица, Златитрап, Брестовица, Бойково, Дедово, Лилково, Ситово и Скобелево. Потърсихме за коментар притежателя на транспортната компания " Хеброс бус ".

- Г-н Дошков, какво се случва, какъв е казусът с община " Родопи "?

- Не подписах контракта. В петък в 15,30 часа ми показаха нов краткотраен контракт за  линиите. Аз извършвам обществената функционалност на общината, а върху мен се изсипва огромна мръсотия и в последния миг ми дават нов контракт. Как да стане? На всеки три месеца подписваме краткотрайни съглашения, тъй като дълготрайните контракти са изтекли от дълго време. Имаха премного време да провеждат публични поръчки за нови превозвачи.

- От община " Родопи " споделят, че сте взел едностранно решение?

- В бщина " Родопи " най-малко от 6 месеца карат с краткотрайни контракти. Нямат ясна тактика в транспортния бранш. Аз им осъществявам обществената политика с какви ли не разновидности, а те споделят " Дошков спря автобусите ". А в случай че не ги спра, ще ме глобяват за нерегламентиран транспорт и ще смъкват номерата на рейса за половин година.

И друго. Община " Родопи " изисква от нас до 7-мо число да представим финансови информации за предходния месец. В същото време в Постановление на Министерски съвет 10 и 11 написа, че в 7-седмодневен период общините би трябвало да ни преведат парите от страната. Платено ни е до месец юни. Пет месеца забавят заплащанията и ни дължат към 50-60 000 лв.. Това е стилът им - да показват какъв брой са велики. Нормативната уредба споделя, че дотацията би трябвало да се подава ритмично. Какво като ми изсипят вкупом в края на месец декември? 

Миналата година страната гласоподава 27 милиона за транспортния отрасъл, това са по 22 стотинки на километър като дотация. Като я забавят, ние работим на загуба. Правим невъзможното да осигурим превоз на прилични цени. Например, ние издаваме картите за възпитаници със 70% понижение и децата пътуват на алегорични цени, само че доплащането не го получаваме. Затова споделям, че изпълняваме обществената функционалност на общината, а отсреща не получаваме нищо. 

Очаквайте забавно продължение на изявлението с.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР