Необходим е мораториум върху продажбата на зелени терени в Пловдив,

...
</TD
>Необходим е мораториум върху продажбата на зелени терени в Пловдив,
Коментари Харесай

Арх. Палазов: Да се обяви мораториум върху продажбата на зелени терени в Пловдив

Необходим е мораториум върху продажбата на зелени терени в Пловдив, това съобщи арх. Костадин Палазов, претендент за кмет на Община Пловдив от коалиция " Българска социалистическа партия за България “ в  дебат за Местни избори 2023 по БНТ-2 с водещ Камен Коларов.

На въпрос от публичната телевизия какво планува управническата стратегия на арх. Палазов за справяне с климатичните промени, той изброи преди всичко най-спешните и бързи ограничения в тази посока, измежду които: планиране уголемение на главните магистрални булеварди към изходите на града, за извеждане на трафика и попречване на тапите, както и мораториум върху продажбата на терени от зелената система.

" Ще се боря да се отхвърли един път вечно корупционната скица, наречена " инженеринг “, безапелационен е арх. Палазов. По думите му, първо би трябвало да се създадат планове и след това да се състезават компаниите за осъществяването им. Именно починът инженеринг довлече на града тези точещи се поправки, трафик, и замърсен въздух, акцентира претендентът на Българска социалистическа партия в дебата.

" Последните години БСП- Пловдив нямаше свои представители в локалния парламент, затова не можехме да влияем на процесите и решенията, които се взимаха там. Сега се  явяваме на избори с нови лица и без олигархически зависимости. С доста младежи в листата - готови експерти, подготвени да допринесат #ПовечезаПловдив “, подсети Костадин Палазов.

Личната си мотивация за влизане в кметската конкуренция той изясни по този начин: " Имам задоволително опит в областта на градоустройствените решения, аз съм проектант. Мисля, че мога да дам доста от моя опит и познания за по-доброто ръководство на града. “

Използването на града като спалня от страна на работещите в околните стопански зони на прилежащи общини, без от това в него да влизат налози, може да бъде преодоляно със основаването на общо съдружие със сателитните общини на Пловдив. Това е залегнало в управническата стратегия на социалистите, стана ясно по време на дебата.

По отношение на друга настояща тематика – децентрализация и предложение на независими бюджети за районните кметства, арх. Палазов съобщи, че това би трябвало да се случи, само че при избрани условия. Първо, районните кметове би трябвало да показват своите планове, преди да получат желаните средства. Той подчертава върху обстоятелството, че с цел да се случат нещата е належащо да се впрегнат напъните на всички народни представители от Пловдив, тъй като това нещо става с решение на Народното събрание, а освен с интензивно искане от страна на кмета.

В допълнение арх. Палазов разяснява още, че би трябвало да се усили контролът от Голяма Община към районните кметове. Този надзор до момента липсва, показа наблюденията си претендентът на Българска социалистическа партия за градоначалник.  

" За да спрем порочното ръководство и корупционния модел, който души града ни към този момент дълги години, гласувайте за нас и ние ще ви предложим управнически модел, друг от десния!  Бюлетината е №1, #ПовечезаПловдив “, прикани в умозаключение претендентът на социалистите арх. Костадин Палазов.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР