Не успявам да се въздържа от коментар от така актуалната

...
</TD
>Не успявам да се въздържа от коментар от така актуалната
Коментари Харесай

Русенка: Иван от шадравана има нужда от нашата подкрепа 

Не съумявам да се въздържа от коментар от по този начин " настоящата " тематика на деня в Русе.

Това момче, което през днешния ден десетки хора снимаха с телефоните си в шадраваните пред общината, се споделя Иван. Той е татко, нечии наследник, другар на доста от нас. Вярвам, че множеството хора в моите " другари " тук, във Фейсбук, го познават, и знаят какъв брой добър човек е, какъв брой предан на живота и спорта е той. Това написа Кристина Борисова от Русе в своя профил в обществената мрежа, видя Ruse24.bg.

Публикуваме целия текст на обявата без редакторска интервенция: 


" Очевидно бе от сцената през днешния ден, че Иван има потребност от поддръжка. От подадена ръка. Защото освен телата би трябвало да се третират с химия, само че е целесъобразно да упражняваме и душeвността си.

Настанаха тежки времена. Хората се чудят по какъв начин да оцелеят. Дългове, проблеми, разрушени сърца и фантазии... Всяко нещо може да отключи нещо по-сериозно и не, с успокоителни няма да се оправим с този " проблем ".

Не ми харесват определенията от сорта " вижте какво вършат опиатите ". Населението всеобщо използва. И нямам поради единствено опиатите. Употребяваме обществени мрежи, другите хора, от време на време даже и себе си... Но не всички демонстрират държание, сходно на Иван, нали?

Искрено имам вяра, че на Иван може да се помогне. Психологически и другарски.

Нека бъдем положителни и не забравяме, че зад хората, за които пишем по безсмислените групи, стоят родители, фамилии, близки, деца... "

Много хора се съгласиха с мнението на Кристина Борисова: 

- Познавам Иван и Вярвам че това което се случва с него има доста сериозна причина. Той е интелигентен мощен и твърдоглав, ще се оправи!!!!

- Всеки може да изпадне в сходна обстановка, заради една или друга причина!

Потресена съм от метода, по който обществото реагира с насмешка към толкоз сериозен проблем и трансформират човешкото злощастие в сензация!!!

Искрено се надявам да получи поддръжка и помощ и имам вяра, че е безусловно допустимо това да се случи и да бъде още веднъж себе си! 

Цял ден виждам нелепи изявления по случая и не мога да допускам, какъв брой е безгранична човешката завист!

- Преди време ми беше инструктор за малко, доста оправдателен и доброжелателен по мои усещания. Дано някой с опция да му помогне. В България няма доста приемливост и схващане на тези тематики... Все още само че публичност би трябвало да се дава и някак си да отворим тези пусти очи малко повече

- Криси, скъп е този твой коментар! Коментар от човек за човешкото у индивида. Още по-ценен е като позиция на младеж!

На едни други географски ширини, в една друга просвета, в сходни случаи,когато човек е тръгнал по неприятен път,всички значими възрастни /на наш по-популярен език/ се събират, съ- бъркалият е в центъра на внимание. Всеки от общността споделя за добра постъпка или изброява качества, с които той е скъп и несравним. И нормално това работи като допинг на провалилия се- изправя се и потвърждава,че всичко казано е вярно… И такова общество постоянно ще бъде сполучливо,защото не сочи с пръст, а подава ръка…

- Как да му се помогне, като думите " психотерапия " и " психотерапевт " ги няма нито в Закона за здравето, нито в Националната тактика за психологично здраве.Психотерапията в действителност е неразрешена, психическите съвещания - също, психоанализата - също. Остава единствено КОРС-ът и полицията. Гадна страна с елементарни хора!
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР