Над 2500 работници и служители от Агенция за социално подпомагане

...
</TD
>Над 2500 работници и служители от Агенция за социално подпомагане
Коментари Харесай

Социалните работници стачкуват

Над 2500 служащи и чиновници от Агенция за обществено подкрепяне в цялата страна, членове на Синдикат на административните чиновници " Подкрепа ", ще проведат едночасова предупредителна стачка. Тя ще стартира в 10 часа.

Ето и настояванията на работещите:

30% нарастване на разноските за заплати с приемането на бюджета за идната година;

Осигуряване на средства за отбрана и промяна на зрението на служащите и чиновниците на АСП;

Актуализация размера на средствата за представително работно облекло;

Промяна на Класификатора на длъжностите в администрацията, съдържаща превръщане на правните отношения на обществения служащ от трудови в служебни и минимално условие за просветителна степен при назначение – бакалавър.

По калкулации на Синдикат на административните чиновници " Подкрепа " е належащо да бъдат обезпечени средства в размер на 39,6 милиона лв. и точно подобен запас настояваме да бъде обезпечен в ЗДБРБ за 2024-та. Не по-малко значимо е след обезпечаването на нужните средства те да се разходват за повишаване на главната заплата на всички чиновници на АСП по координиран с и утвърден от синдикалните организации механизъм.

Агенция за обществено подкрепяне е институцията, която е натоварена с нелеката задача да се грижи за най-уязвимите групи от нашето общество, а работещите в организацията са освен одобрени експерти, само че и хора с огромни сърца. В АСП работят над 4600 души, които всекидневно, ежечасно и ежеминутно извършват своето професионално, само че и чисто човешко предопределение – грижат се за нашите съграждани в потребност. Унизително е обществените служащи, чийто задължения нарастват непрекъснато през последните години, да получават хонорари, които са близки до минималната работна заплата. САС " Подкрепа “ упорства за обективна оценка на техния труд.

Работещите в Агенция за обществено подкрепяне ще отстояват настояванията си до край и при положение, че не бъдат чути ще преустановят работа и ще разгласят безсрочни протестни дейности!

Очаквайте детайлности.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР