На 16 септември на река Марица в гр. Пловдив се

...
</TD
>На 16 септември на река Марица в гр. Пловдив се
Коментари Харесай

Воден слалом във водите на река Марица

На 16 септември на река Марица в гр. Пловдив се организира съревнование по воден слалом в бърза вода. То е по самодейност на Спортен клуб по туризъм " ВОДЕН КЛУБ ПЛОВДИВ “, ще премине под мотото " Да възродим водния слалом в бърза вода в България “ и е част от държавния състезателен календар на Българска федерация по туризъм. Всички жители и посетители на Пловдив, фенове на мощните чувства, са поканени като фенове или участници.

Събитието се провежда с поддръжката на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив), с която Воден клуб – Пловдив от години си партнира в взаимни екоактивности. То се организира в първия ден от Европейската седмица на подвижността (16 – 22 септември), която цели насърчаването на устойчива подвижност, стимулиране на дейния превоз и основаване на приятни за живеене градове.

Откриването на неповторимото за града събитие ще стартира в 12:00 часа въз основата на клуба, където се намира и построеното 250-метрово стационарно трасе във водите на река Марица - сред северния бряг на о. Адата и крайбрежието под едноименния мост в града. Точните кооординати са: геогр. широчина 42.156908°, геогр. дължина 24.766196°. То ще стартира с регистрация на участниците, техническа конференция и подготвителни спускания. Самата конкуренция ще се организира в два манша, като се регистрира време и наказателни точки. Награждаването е планувано за 17 часа.

Освен присъединяване на професионални състезатели, ще бъде дадена опция на начинаещи и фенове да се срещнат по-добре с регламента и особеностите на тази атрактивна дисциплинираност, а за какво не и да покажат своите гребни умения.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР