Много неща останаха недовършени, те ще са първа задача на

...
</TD
>Много неща останаха недовършени, те ще са първа задача на
Коментари Харесай

Румяна Толова: Имахме успешен мандат в ресорите спорт, младежки дейности и социална политика

Много неща останаха незавършени, те ще са първа задача на новата администрация, споделя претендентът за общински консултант от “Съединени за Пловдив "

Г-жо Толова, в края на първия ви мандат в Общинския съвет, можете ли да кажете какъв беше той?

В ресорите " Спорт, юношески действия и обществена политика “, в които ние и зам.-кмета Георги Титюков работихме, бяха осъществени доста огромни планове – построяват се нови 74 обществени жилища, стартира построяването на нов състезателен център до езиковите гимназии – най-големият подобен в България, новият басейн с олимпийски размери – басейна " Младост “. До края на годината чакам да бъдат приключени детската ясла в кв. “Съдийски “ и зала " Дунав “. В обществената сфера, за 4 години, от държавния бюджет, са привлечени над 148 милиона и още 42 милиона са извоюваните евросредства, като сега са подадени планове за още 20 милиона, които следва да бъдат утвърдени. Грижа получават над 10 000 индивида, а към 4000 са назначени на работа, като получават заплащане за това.

Кое беше най-трудното решение, което сте взимали?

Когато се водиш от интереса на жителите, няма сложни решения, тъй като знаеш за какво взимаш несъмнено решение. Сесиите в този общински съвет бяха нелеки, белязани от доста митинги от една избрана група хора, които се пробваха да окажат напън върху решенията, представяйки нещата едностранно. Но няма по какъв начин да се съобразиш с настояването на 50-100, даже и 200 индивида, в случай че решението, което ще вземеш, визира 300 000.

Такъв беше въпросът с Общия организационен проект, който разбуни духовете поради прословутия парк на Гребната база. Истината е, че паркът е частна благосъстоятелност и има настоящ Подробен устройствен план от 2001г. Няма по какъв начин да се отчужди. Все едно да дойдем у вас и да ви вземем жилището, тъй като някой не е склонен да живеете там и е решил да го трансформира в нещо друго. Разбирате, че е парадокс това. Беше показано, че надали не се гласоподава решение за парка, само че в действителност се гласоподава Общ организационен проект (ОУП) и този парк, както и доста други, бяха част от него. Без подобен Общ устройствен план застрояването в града е на парче. Ако не го бяхме приели, щеше да продължи този цялостен парадокс всеки да строи каквото и където реши. Общ устройствен план дава една цялостна картина и подреденост на града. Дори бих споделила, че неговото приемане беше доста закъсняло.

Каква е персоналната цена, която един политик заплаща с цел да работи в действителност интензивно?

По-малко време за себе си, само че пък по-голяма задоволеност от свършената работа. Аз съм от тези хора, които считат, че политика се прави за хората. Тя би трябвало да прави тяхното всекидневия по-лесно, по-добро. Старая се да работя напълно в тази посока. Срещам се с пловдивчани всеки ден. Имам приемен ден даже в събота или неделя, тъй като хората работят в делнични дни и им е мъчно да дойдат.

За какво ще работите, в случай че вотът на гласоподавателите Ви " постави “ в локалния парламент?

Има доста неща, които през този мандат започнахме и които не успяхме да довършим по една или по друга причина. Например, детската ясла в кв. " Съдийски “, мултифункционалният състезателен център до езиковите г имназии и зала " Дунав “. Освен тези три плана, които се надяваме до пролетта да бъдат завършени, следва създаване на паркинг на ул. " Ген. Данаил Николаев “.

Нещата, които желая да направя и които са изцяло вероятни да се осъществят са доста, само че измежду най-важните за нашата група мога да изредя обособяването на Фестивален комплекс отвън жилищните зони – дано в Пловдив има повече събития и концерти навън, без да нарушаваме съня на хората. Целта е да изнесем вероятния дискомфорт на пловдивчани отвън зоната им на комфорт. Спокойни дни и нощи значат спокойни и работоспособни хора, спокоен и сполучлив град!

После, " Програма 70+ “ – всички поданици на община Пловдив над 70 години ще пътуват гратис в градския превоз! Пловдив дължи почитание към хората, които са го построили, по тази причина ще създадем " Дом за пенсионера “ и осигурим финансиране на креативните самодейни сформира с 3 000 лева годишно.

Нова, съвременна постройка на Комплексен онкологичен център – Пловдив – до Втора база на бул. " Ал. Стамболийски “ също е измежду целите ни. Нека спрем да разкарваме болните хора с бусчета от една постройка в друга!

Стипендиантска и стажантска стратегия за обезпечаване на работа на студентите в III и IV курс благодарение на компании на територията на Общината и региона. Вместо да приказваме, че Пловдив е академични център – да го покажем и развием!

За Румяна Толова можете да гласувате с номер 68 и преференция 114 в листата за общински съветници.

____________

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР