Младо момче от Пловдив се бори с коварно заболяване и

...
</TD
>Младо момче от Пловдив се бори с коварно заболяване и
Коментари Харесай

Едва навършил 20, Костадин от Пловдив се бори с най-коварната болест

Младо момче от Пловдив се бори с подло заболяване и има потребност от поддръжка. 20-годишният Костадин се бори с нападателен рак - Сарком на Юинг, а за лекуването му са необходими 100 000 евро.

Животът на Костадин се прекатурва преди три месеца, когато ненадейно се сковава. Следват незабавни проучвания в болница и подлата диагноза.

" Точно един месец, откакто навърши 20 години, ни споделиха тази злокобна диагноза, без да е пил едно хапче. Това заболяване е доста рядко - 1,5 на 1 милион души и си споделих: " Точно моето дете ли? “, а той ме попита “ " Мамо, тъкмо аз ли, за какво? “, споделя майката на Костадин Мария Бозукова.

Диагнозата се удостоверява и в Германия. Семейството не губи вяра и отпътува за Турция, където лекарите назначават 12 химиотерапии. Резултатът не закъснява.

" След втора химиотерапия, 10 лъчетерапии, физиотерапия детето е с 50% неактивни ракови кафези и туморът от 16 см е към този момент 4 см “, споделя майката.  

100 000 евро трябват на Костадин, с цел да има късмет да победи в борбата със болестта.

" Аз просто умрях и възкръснах, с цел да се боря за него. Той непрекъснато пита: " Мамо, в случай че свършат парите, аз ще оздравея ли? “, споделя Мария Бозукова.

Няколко акции в Пловдив на разнообразни организации и на футболен клуб " Ботев “ поддържат момчето в битката му за живот, напомня bTV.

" Те са нашите деца, те са нашето бъдеще, в случай че ние не ги подкрепим, няма кой да остане след нас “, споделя Пламена Сураева, вуйна на Костадин.

Ако желаете и имате опция да помогнете на момчето, ето по какъв начин: 

Банка: Алианц Банк България  

IBAN: BG70BUIN95611000708188  

BIC: BUINBGSF  

Получател: Фондация Павел Андреев  

Основание: Дарение за Костадин Стефанов Бозуков
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР