Миналата седмица беше може би най-силната на Уолстрийт“ за тази

...
</TD
>Миналата седмица беше може би най-силната на Уолстрийт“ за тази
Коментари Харесай

Цветослав Цачев: При растежа на работната заплата се забелязва стабилизиране

Миналата седмица беше може би най-силната на " Уолстрийт “ за тази година. Причините бяха няколко и свързани с това, че се минимизират упованията за повишение на лихвите. Това сподели капиталовият съветник от " ЕЛАНА Трейдинг “ Цветослав Цачев в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

По-слабите данни за пазара на труда в Съединени американски щати дават знак, че централните банкери следващата година може би ще бъдат склонни да понижат лихвите към по-ниски равнища, с цел да може стопанската система да бъде подтиквана и да се избегне криза. При растежа на работната заплата се вижда стабилизиране. Експертът означи, че това е моментната картина и че прогнозите могат да се трансформират, в случай че цената на петрола и на другите първични материали тръгнат нагоре.  

Според Цветослав Цачев към този момент минават терзанията, че спорът в Близкия изток ще докара до ескалация и проблеми с доставките на нефт, което би качило цената на суровината и би основало предпоставки за инфлация и за мощен стопански спад. През последните седмици се следи спад на цената на петрола от 90 на 80 $.  

Експертът изясни, че американският пазар се възвръща. " Той към този момент влезе в промяна, падна с 10%, доста бързо се възвърне и в този момент е доста значимо да забележим дали този напредък ще продължи да се развива в положителна посока. Ако в границите на няколко дни импулсът за повишаване се загуби, това ще значи, че част от вложителите са били подлъгани незабавно да затварят къси позиции, което значи да понижават упованията, че пазарът ще пада, и той още веднъж да се върне в низходяща посока “, изясни Цачев.  

Наблюдава се засилен интерес към американските активи. Доларът остава мощен, а по-високите лихви дават преимущество за вложения в доларови активи, означи той. 

От друга страна, огромните европейски компании губят своите конкурентни преимущества най-много против Съединени американски щати що се отнася до софтуерни производства и промишленост. " Това се дължи на обстоятелството, че европейските пазари са по-евтини по отношение на американския от позиция на финансовите резултати, които вършат фирмите. От друга страна вероятностите за напредък, за възобновяване на бизнеса в Европа също са по-слаби. Това е огромният проблем “, уточни Цветослав Цачев.  

По думите му китайският пазар не се показва добре. Наблюдава се плавна наклонност на спад на цените на акциите в Хонконг и на китайските акции на континента. " Причината е, че постоянно когато се появят упования, че страната ще налива пари в избрани браншове в стопанската система и ще я подтиква, това води до доста огромен скок на цените на акциите и след това, когато се окаже, че тези тласъци не са такива, каквито чака пазарът, виждаме тази наклонност, която е в този момент – на няколкомесечен интервал на спад. В момента се намираме може би на финала на подобен спад и ще е забавно да забележим дали няма да се появи напредък. Още няма такива признаци и китайският пазар остава безинтересен за краткосрочни търгове “, изясни Цветослав Цачев.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР