Масовата истерия за покупка на приключи. Все повече се мисли

...
</TD
>Масовата истерия за покупка на приключи. Все повече се мисли
Коментари Харесай

Експерт от Пловдив: Цената на един недвижим имот се определя от зора на продавача

Масовата нервност за покупка на завърши. Все повече се мисли и работи рационално, повече се преценява, ревизира, избира, и в резултат на което, времето за покупка се усили изключително при високобюджетните покупко-продажби. Такаво мнение изрази собственикът на организация за недвижими парцели от Пловдив Мирослава Язов. Ето на какво подчертава още в едно от видеата си, които разгласява в страницата в " Ютъб ":

" Увеличи се и броят на купувачите, които декларират предпочитание за покупка на избран парцел и по-късно се отхвърлят от нея. Което значи, че от ден на ден парцели ще прекарват повече време на пазара ".

" В диалози с сътрудници излиза наяве, че в София действителния спад на покупко-продажби с парцели (тук имаме поради покупките на жилища, защото от Агенция по Вписвания имаме единствено общия брой сделки), по данни на нотариусите е сред 20 и 30 %.

" Което е обикновено предвид на изключително огромния брой покупко-продажби през 2021 и 2022. По статистика на NAR за броя на покупко-продажби с Съединени американски щати има понижение на броя на покупко-продажбите април 2023 отнесено към април 2022 с 22%.

" Но това не значи автоматизирано и 20% спад на цените на парцелите. Повечето продавачи не работят при последна потребност, нямат огромен " напън " за продажба на парцелите си, могат да изчакат и вършат плахи сваляния на цените от 2 до 5%. И да не забравяме, че цената на един парцел се дефинира от " зора на продавача ", а със сигурносто ще има такива. Но въпреки всичко за брутални сваляния все още от вида на 50% не можем да приказваме ".

" Разбира се постоянно има и единични случаи, в които в действителност има неотложност при продажбата, само че това са частни случаи, а не наклонност към момента. Имайте поради, че доста продавачи също са много осведомени и взимат осведомени решения и не работят стихийно както беше преди 15 години.

" Както към този момент стана ясно Българска народна банка усили наложителните банкови запаси, което е причина за намаляване на кредитната интензивност.  Въпреки че все още още нямаме нарастване на лихвените равнища, банките имат други начини да лимитират кредитирането - сериозен асортимент на кредитополучатели, наложително самоучастие, покупка от утвърдени описи със строители, кредитиране единствено след акт 15 и други.

" Това ще изтегли доста хора от пазара, което в допълнение ще понижи броя на търсещите ".

За поредна година Пловдив е водещ по издадени позволения за строителство на нови здания. Според мен много от тях няма да започват, а е и подходящо тези, които го създадат, да не разчитат единствено на мускули и на високопарни изказвания от сорта " на мен пари не ми трябват ", а да съобразят продажбите си и строителството с новите пазарни трендове, с цел да не останат сюрпризирани в един миг ", добавя брокер.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР