Лидерите в бизнеса и местната власт, допринасяща за развитието на

...
</TD
>Лидерите в бизнеса и местната власт, допринасяща за развитието на
Коментари Харесай

Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство и е първа по прираст

Лидерите в бизнеса и локалната власт, допринасяща за развиването на районите ще бъдат отличени от десетото юбилейно издание на Balkan Business Awards. Церемонията ще се състои на довечера - 07.05.2024 година в 5-звездния Hyatt Regency Sofia.

Финалист за златните статуетки е дребната община  " Родопи “ - една от най-динамично разрастващите се в страната. По статистиката на Национален статистически институт тя е преди всичко по машинален приръст на популацията през последните четири години. В Община " Родопи “ се издават над 900 разрешителни за градеж на нови жилищни здания за година, а популацията е повишено с над 10% през последните 10 години.

Така по разрешителни за градеж " Родопи “ се подрежда на второ място по ново строителство след Столична община и преди всичко по глава на популацията.

Община " Родопи “ обгръща 21 села, като всяко от които е съхранило мемоари от далечното минало под формата на скъпи археологически находки и монументи, предания и митове, защитавани и излъчени от човек на човек.

Някои са познати надалеч отвън общината и региона и с атрактивната среда за бизнес и туризъм. Крумово с интернационалното летище, Марково - известно като пловдивския Бевърли Хилс, Цалапица - най-многолюдното село, където се намират единствените френско-български разсадници за овошки, рози и тополи, а Белащица с настоящ девически манастир " Свети Георги Победоносец “.

Община " Родопи " paзпoлaгa c вcичĸи пpeдпocтaвĸи дa зaщити пoзициитe cи ĸaтo peгиoн c виcoĸa cтeпeн нa paзвитиe. На нейна територия има няĸoлĸo пepcпeĸтивни зони, ĸъдeтo би мoглa дa ce oфopми индycтpиaлнa зoнa: Зона Крумово с летище " Пловдив ", промишлен парк " Родопи ", ситуиран на територия от над 5 хиляди декара, село Златитрап, в което се намира единственият трансмодален терминал в страната и зона Цалапица с съществена връзка към Автомагистрала " Тракия ".

Всичко това като визия за развиване е залегнало в тактиката за развиване на общината. Обособяването на индустриални зони ще бъде включено в Общия организационен проект на общината, а за изработването му към този момент тече процедура. Документът залага главните параметри за развиване на " Родопи " в идващите години.

С други думи - селата в Родопската яка да се трансфорат в уютни места за живеене, а тези в равнината да дават терени за индустриални и логистични паркове, като това да не пречи на построяването на нови жилищни здания, да се развива дребния и междинен бизнес и да се отварят обекти от туристическата инфраструктура.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР