Лечебни заведения Медика в Русе закупиха високотехнологичен апарат за измерване

...
</TD
>Лечебни заведения Медика в Русе закупиха високотехнологичен апарат за измерване
Коментари Харесай

Лечебни заведения в Русе закупиха високотехнологична апаратура за сърдечно-съдов скрининг

Лечебни заведения " Медика " в Русе закупиха високотехнологичен уред за премерване на пулсова вълна и глезен-брахиален показател (ABI). Чрез него експертите бързо могат да открият и проследят периферната съдова болест и да открият степента на увреждане на кръвоносните съдове по неинвазивен път.

Устройството, с което се прави проучването, по едно и също време и автоматизирано мери артериалното налягане на горните и долните крака, като дава информация за периферното и централно аортно налягане неинвазивно. По този метод бързо и дейно може да бъде открита разлика в наляганията сред крайниците и осъществена оценка на проходимостта на артериите на крайниците. 

Едно от главните преимущества на апарата е опцията за премерване на скоростта на пулсовата вълна. Чрез индикатора може да се откри доколко съдовете на пациента са наранени от увреждания, свързани с хипертония или друго заболяване. По този метод съответният риск при всеки пациент може да бъде регистриран и нуждата от терапия или резултата от нея да бъдат оценени по-бързо.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР