Куклен театър Русе ще зарадва любителите на качествената класическа литература

...
</TD
>Куклен театър Русе ще зарадва любителите на качествената класическа литература
Коментари Харесай

7 разказа на Антон Павлович Чехов в Чехов търси талант на Куклен театър Русе 

Куклен спектакъл Русе ще зарадва феновете на качествената класическа литература и хумора с премиерата на спектакъла " Чехов търси гений “ на 28 и 29 февруари от 19:00 часа. Спектакълът е основан по комедията " Добрият лекар “ на огромния американски комедиограф Нийл Саймън, която въплъщава в театрална форма безконечните разкази на Антон Павлович Чехов.

Спектакълът е самобитна антология, състояща се от къси скечове и подиуми, обединени от фигурата на Разказвача, в която се провижда личността на великия съветски публицист. Самите актьори споделят за спектакъла, че е " толкоз комичен, неуместен и безразсъден, че ще получите цялостно облекчение на душата “, оповестяват от театъра.

В комедията ще видите седем от най-известните и занимателни разкази на Чехов. Темите в творчеството му постоянно включват страдалчество, неосъществени благоприятни условия и самотност, а героите му постоянно се сблъскват с фрустрирани фантазии и разрушени упования. От друга страна, Нийл Саймън е прочут със своите комедии, които употребяват хумора и сатирата за рецензия на публичните правила.

Режисьор на спектакъла е артистът Михаил Милчев, който преди дни получи номинация за премия " Златен кукерикон “, а в функциите ще видите младите русенските актьори Мартин Пашов, Светлина Станчева, Димитър Пишев, Гергана Либова, както и гост-актьорите Йоана Рачева, Борис Коев и Георги Димов. Спектакълът е напълно ориентиран към стара и младежка аудитория и е с дълготрайност от 90 минути.

Билети за премиерата на спектакъла " Чехов търси гений “ можете да закупите от билетната каса на Куклен спектакъл Русе или онлайн от уеб страницата на театъра – www.puppetruse.com.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР