Кметът на Пловдив и заместник-кметът по строителство направиха инспекция на

...
</TD
>Кметът на Пловдив и заместник-кметът по строителство направиха инспекция на
Коментари Харесай

Уникални съоръжения ще има в пречиствателната станция на Пловдив

Кметът на Пловдив и заместник-кметът по строителство направиха ревизия на Дейност 2 от " Интегриран план за водите на град Пловдив – Етап 1 " – Реконструкция, рационализация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Пловдив. Те посетиха изграждащата се пречиствателна станция в землището на село Ягодово, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Инж. Павел Павлов описа, че на тази mречиствателна станция ще се произвежда биогаз, като към този момент са доставени неповторими уреди, някои от които са първите в България.

" Производството на биогаз става след анаеробно измиване на утайките, които се получават на тази пречиствателна станция в уреди, наречени метан танкове “, описа инж. Павлов.  

" Биагазът, който се създава. е аналог на метана, който се движи по тръбите и се назовава природен газ. Разликата е, че природният газ има 9.04 киловата, 94% метан, а биогазът има 6.04 киловата, или  64% метан. Това е огромната разлика. Не всяка машина е годна да работи с единия и другия газ. Тук са доставени към този момент и инсталирани газгенератори, които работят на биогаз и създават електрическа енергия, задоволяваща 50% от потребностите на пречиствателната станция в бъдеще при естествен експлоатационен режим. Това понижава и сметките на потребителите със също толкоз – с към 50%.

Другото значимо нещо е, че тук имаме и в другия края на процеса на утайките изключителна апаратура, която е първата в България и е инсталирана тук. Тя още не е проработила. Ако през днешния ден произвеждаме 100 кубика наслойка, откакто мине през изсушителната апаратура ще останат 25 кубика, една четвърт. Те са с такава централизация и състав, че непосредствено могат да отидат и да бъдат изгорени във всеки Топлоелектрическа централа за твърдо гориво. Тоест, след тази апаратура повече няма да има остатъчен артикул. Остава единствено пепелта на ТЕЦ-а. Всичко отива за гориво. Това също понижава и експлоатационните разноски. тъй като е по-суха и размерът е по-малък “, добави инж. Павлов.

Гледайте повече във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР