Кметът на Благоевград Илко Стоянов отговори на един от най

...
</TD
>Кметът на Благоевград Илко Стоянов отговори на един от най
Коментари Харесай

Ето защо фестивалът Франкофоли вече не се провежда в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов отговори на един от най – задаваните въпроси от жителите на регионалния център – за какво в града към този момент не се организира фестивала " Франкофоли “. По време на конференция той изясни, че когато е станал кмет, една от първите срещи, които провел, била с представители на френското посолство. По време на диалозите е коментиран и фестивала, като е станало ясно, че той няма общо с френската страна, а е частен, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" Оказа се, че представител на частната компания е някогашния зам.-кмет на Община Благоевград Христина Шопова. Това означаваше, че ние би трябвало да сключим контракт с нея. Това ни се стори погрешно, още повече, че над 5 млн. лева са похаречени за провеждането на фестивала " Франкофоли “ от бюджета на общината. Дадени са над 5 млн. лева, за провеждането на фестивала от 2016 до 2019 година “, сподели още Стоянов.

Кметът посочи, че е счел за неправилно да се подписва контракт с някогашния зам.-кмет на общината в случай, че против тези 5 млн. лева от бюджета Благоевград не е получил нищо. Според Стоянов е можело най-малко общината да получи марката на " Франкофоли “.

" Хората имаха в двете посоки мнение за този фестивал. За мен 5 млн. лева са доста пари, без никаква приходна част. За последната година е даден 1.6 млн. лева безплатно. Без нито един лев доход. От миналогодишния фестивал, който организирахме и който към този момент е запазена марка на Благоевград - Blagoevgrad Southwest Festival имаме доходи в размер на 100 хиляди лева, а самият той струваше към половин милион. Казвам това, с цел да видите разликата в стойностите “, добави той.

По думите на Стоянов Blagoevgrad Southwest Festival с присъединяване на Горан Бреговия и Ищар е бил признат добре от хората, само че също така е донесъл доход за бюджета за разлика от " Франкофоли “.

" Не сме затворили вратата за провеждането на фестивала " Франкофоли “, само че на тази стадий не може да си разреши подобен фестивал “, посочи Стоянов и добави, че въпреки всичко Благоевград няма да остане без лятно музикално събитие. В интервала 8 – 9 септември следва провеждането на Blagoevgrad Southwest Festival 2023, като в рамките му ще вземат присъединяване балкански реализатори.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР