Кметът Димитър Николов представи пред зам.-министъра на труда и социалната

...
</TD
>Кметът Димитър Николов представи пред зам.-министъра на труда и социалната
Коментари Харесай

Димитър Николов обсъди със зам.-министъра на труда и социалната политика възможностите за финансиране на нови проекти

Кметът Димитър Николов показа пред зам.-министъра на труда и обществената политика Наталия Ефремова концепциите на Община Бургас за развиването и надграждането на мрежата от обществени услуги за хора с разнообразни потребности.

Двамата разискаха разновидностите за откриването на нови обществени заведения, механизмите за финансиране на тяхното създаване и обезпечаването на активността им.

Към сегашния миг, с помощта на построените от Община Бургас профилирани центрове, доста младежи в неравностойно състояние или увреждания, както и нуждаещи се от поддръжка възрастни хора, получават нужните грижи.

" В Бургас видяхме един новаторски план и го развихме в цялата страна. Тук е образцовият център за даване на подобен вид услуги в страната. Това е бъдещето, което бихме желали да развиваме при даването на услуги от общността “, акцентира зам.-министър Ефремова във връзка с даването на " Патронажна грижа “ за възрастните и хората с увреждания. Тя посочи, че с новата мярка " Грижа в дома “ по Програма " Развитие на човешките запаси “ (2021-2027) е обезпечена непрекъсваемост на услугите.

В Община Бургас ще бъде оголен Регионален център по план " Развитие на обществената стопанска система “ по Плана за възобновяване и резистентност. В центъра ще бъдат показвани артикули на обществени предприятия, ще се провеждат изложби и базари, само че и ще се оказва поддръжка за дигитализиране услугите на обществените предприятия, тъй че да бъдат по-добре позиционирани на пазара. " Има значителен брой предприятия, които не осъзнават, че работят в региона на солидарната стопанска система и бихме желали да ги притеглим. Темите, свързани с корпоративната обществена отговорност и привличането на стандартния бизнес ще дадат добавена стойност за развиването на обществената стопанска система “, разяснява Ефремова.

Димитър Николов акцентира, че един от главните цели на Община Бургас сега е построяването на детската болница, като срещна зам.-министър Ефремова с детайлности за реализирането на огромния план.

Той добави, че разширението на системата от обществени услуги в общината е от извънредно значимо значение за обезпечаването на положително качество на живот. В това отношение Община Бургас има създадени планове и ще търси разнообразни механизми за тяхното финансиране и сполучливо осъществяване.

На срещата с Наталия Ефремова участваха зам.-кметовете Йорданка Ананиева и Весна Балтина.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР