Камерите по пътищата не отчитат наличието на годишни технически прегледи

...
</TD
>Камерите по пътищата не отчитат наличието на годишни технически прегледи
Коментари Харесай

Обмислят камерите по пътищата да отчитат техническите прегледи

Камерите по пътищата не регистрират съществуването на годишни механически прегледи (ГТП), заяви националният представител от " Продължаваме Промяната - Демократична България " Божидар Божанов след отговор от Министерство на вътрешните работи, оповестиха от пресцентъра на партията.

" Затова той ще предложи законодателни промени за включването на ГТП и застраховка " Гражданска отговорност " в електронните фишове, като за това ще би трябвало да ревизират камерите на Министерство на вътрешните работи и на тол системата.

Казусът дали камерите на Министерство на вътрешните работи и на тол системата засичат съществуването на механически обзор стана настоящ, откакто камион на Господин Вълев, прочут като “Динко от Ямбол ", катастрофира на автомагистрала “Тракия " и я затвори за придвижване за 14 часа. Оказа се, че камионът се е движил по пътищата без механически обзор, без застраховка, без винетка и с неплатени санкции.

Според отговора от Министерство на вътрешните работи до Божанов законът не разрешава камерите на вътрешното министерство да наблюдават за съществуване на ГТП.

“Имаме инфраструктура и пропущаме да я използваме. И въпреки в тази ситуация да ставаше дума " единствено " за неудобството да няма автомагистрала, от време на време това коства животи ", разяснява депутатът от " Да, България ".

Тази есен следва да се преглеждат промени в Закона за придвижването по пътищата, като част от предложенията на Божанов включват отпадане на стикери и прекъсване на " рецидивисти " на пътя. " Между първо и второ четене ще предложа включването на механически обзор и гражданска отговорност в електронните фишове, като за това ще би трябвало да ревизират освен камерите на Министерство на вътрешните работи, само че и камерите на тол системата ", сподели той.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР