Жп линия ще свързва Бургас с летището. От гарата на

...
</TD
>Жп линия ще свързва Бургас с летището. От гарата на
Коментари Харесай

Туристите в Бургас ще могат да стигат по жп линия до летището

Жп линия ще свързва Бургас с летището. От гарата на морския град, до аеропорта, ще пътува трен, който ще има единствено една спирка до самолетите- в Морската градина. Технически проект и разработване на обстоен организационен проект следва да бъдат направени по плана за връзка сред жп гарата в Бургас и летището, потвърдиха общинските съветници. 

Туристи и бургазлии ще могат да стигат по релси до аеропорта. Идеята е изработката на железопътна връзка да обезпечи бързи транспорт на пасажерите. За момента от гарата до летището, напредването става главно с рейсове или таксита, което значи загуба на време, очакване и разход на средства, в случай че нетърпеливите решат да наемат таксиметров транспорт.

За мечтаната жп връзка, която ще е бърза, комфортна и живописна, ще се употребява остарялата, известната от години на бургазлии " Поморийска линия ", минаваща през квартал " Сарафово ", където се намира и Бургаското летище. Навремето тя е била теснолинейка, само че транспортът на пасажери последователно е спрял и са почнали единствено транспорт на товарни вагони от Солниците до гарата. 

Реализацията на новия план, който ще преобрази Бургас, обаче евентуално ще стане допустима чак през лятото на 2025 година, когато се чака да се изпълнят всички процедури по него, пишат от " Труд ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР