Има две линии, по които трябва да се върви по

...
</TD
>Има две линии, по които трябва да се върви по
Коментари Харесай

Очаква се развитие на идеята за обявяване на Пловдивския панаир за паметник на културата

Има две линии, по които би трябвало да се върви по проблема с Пловдивския панаир, заяви на конференция, общински консултант от Демократична България, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

По думите й, последните вести за панаира са извънредно значими.

" Борихме се вписването на апорта да не бъде осъществено. Ако се беше осъществила в комерсиалния указател, щяхме да вървим след вятъра. Затова беше значимо това регистриране да бъде спряно. Едната линия беше, в която страната претендира собственост върху акциите. Докато стигнем до резултата от съда, спирането да бъде извършено, с цел да няма вредни последици.

И прекъсването е реалност, и заведеното дело е реалност, остава да чакаме решение на съда, за да се стигне до обективен резултат. Делото е заведено в Софийски градски съд. Министър Богданов претендира за незначителност на решението, с което държавата дарява и  споделя аз съм притежател ", уточни Веселина Александрова.

Според общинските съветници от Демократична България има действителна заплаха от застрояване на панаира и от разпродажба на сдружението. Всичко това, което се прави сега, ще възпрепятства овладяването на над 2/3 от капитала от един човек. Това е значимо, тъй като той може във всеки един момент да вземе решение за разпродаване и застрояване на жилищни комплекси.

Важно е и дружеството да продължи да съществува, а акциите в никакъв случай не би трябвало да преминават в ръцете на един човек. Винаги може да бъде сменено предназначението.

" Важно е още, при опция, панаирът да бъде разгласен за монумент на културата. Това ще е трайно, само че е муден развой. НИНКН работят по изготвяме на заповед за достъп до парцела. Засега им е отхвърлен подобен. Следва административна процедура, за да се обезпечи всичко това. Процесът е муден, само че решението ще е трайно, споделиха още от Демократична България. 

Очаква се развиване и в тази посока. 

Гледайте повече във видеото! 


За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР