И в дневния ред на Пловдив влиза премахването на паметник

...
</TD
>И в дневния ред на Пловдив влиза премахването на паметник
Коментари Харесай

Веселина Александрова: Има слухове, че Альоша е обявен за паметник от национално значение

И в дневния ред на Пловдив влиза премахването на монумент – този на Альоша. Трансформация на пространството следва да има наложително. Това обаче как да се трансформира това пространство, е въпрос на спор измежду пловдивчани, сподели пред БНР, общински консултант от Демократична България.

Паралелно ще се обследват юридическите и механически възможности това да се случи, изясни тя.

" В Пловдив също е полярна тематика от години. Затова и тези дейности някои ги назовават закъснели. Всички политици по време на избори не повдигаме тази тематика ", разяснява Александрова в предаването " Преди всички ".

Според нея Альоша символизира разединението в Пловдив, който в действителност е мултиетнически град на толерантността. Общинската съветничка счита, че не може това да е признакът на Пловдив и да заема най-високото място в града.

Всички промени, които се случват внезапно, постоянно разединяват хората, акцентира. Затова и съгласно нея дебатите би трябвало да се случат по-бавно.

" Не приказваме изрично за ремонт. Говорим за промяна на пространството. През годините има най-различни хрумвания за това какво може да се случи на мястото на Альоша. Има хрумвания за смяна на статуята, тъй че тя да изобразява Васил Левски. "

" Има данни, има клюки, говори се, че е разгласен за монумент от национално значение и че собствеността е държавна, което към този момент малко изкривява способния орган, който би трябвало да вземе решение ", съобщи Александрова.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР