Гражданите на Пловдив ежедневно са подложени на терор от

...
</TD
> Гражданите на Пловдив ежедневно са подложени на терор от
Коментари Харесай

Шумът от мотори - най-големият терор за пловдивчани

Гражданите на Пловдив всекидневно са подложени на гнет от шумни мотоциклети, движещи се с висока скорост по вършиме прави на някои от огромните булеварди в часовия диапазон след 22:00 ч.. По този метод се основават предпоставки за ПТП-та, а жителите на Пловдив са наранени от основания висок шумов декор, който надвишава в пъти заложените нормативи.

Подобно поведение остава несанкционирано, а обстановката продължава да е все по този начин неовладяна от способените органи, макар че по този метод се нарушават няколко закона, в това число и Конституцията на Република България.

Тези констатации са във връзка подаден сигнал от жител на Пловдив до Обществения медиатор на територията на община Пловдив, само че през изтеклите години сме получавали и много други подобни сигнали. Също по този начин има и много публикации в електронните и печатните медии, както и имаме наши персонални наблюдения. 

Всяка вечер след отдръпването на дневния авто трафик от коли, градът се оглася от шума на мотори. Този звук е издирван като резултат и се получава от преднамерено преправени ауспуси, с цел да се получи по този начин наречения резултат " спукано гърне “.  

Ауспусите на някои мотоциклети са по този начин преправени, че при високи скорости да издават звук във високите честоти, които се чуват на стотици метри и даже километри, а другите доработки издават звук в ниския честотен указател, който също по този начин е мощен и провокиращ. И двата типа звук са над пределно допустимите равнища и са в положение да разсънят задремал човек и при затворен прозорец. Всичко това се повтаря от време на време през 10-15 минути, от време на време през час или час и половина.

Тази шумова среда е извънредно нездравословна. От изявленията в медиите, а и от водена кореспонденция, се вижда, че общините (в частност Община Пловдив) и структурите на Министерство на вътрешните работи (в частност самото Министерство) си трансферират " горещия картоф “, като едните декларират, че Министерство на вътрешните работи следи за съблюдаване на ограничаването на скоростта и за техническата редовност на МПС, а другите (МВР) споделят, че единствено общините имат право да построяват " неравности “ по пътя за ограничение на скоростта.

Очевидно е, че този проблем относно вдигането на шум и карането с висока скорост на мотоциклети през нощта не е случаен, а е систематичен. Това е субкултура, асоциално държание на младежи, жители, които към момента не са намерили себе си.

Имаме информация също по този начин, че от време на време се правят инспекции по засегнатия проблем, само че тези официални инспекции най-малко до този миг не са допринесли за някакъв позитивен резултат. В същото време половин милионен Пловдив се тероризира от дръзки мотористи и жителите му не могат да спят през нощта.

Новият шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив старши комисар Георги Чергов напълно неотдавна даде поръчка за битка с този проблем, само че от наша страна още веднъж е поискано от министъра на вътрешните работи господин Калин Стоянов и кмета на Община Пловдив господин осъществяване на цялостна инспекция за това събитие и надлежно предоставяне на инструкции за неговото разрешаване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР