Само за четирите празнични дни около Великден миналата година са

...
Само за четирите празнични дни около Великден миналата година са
Коментари Харесай

Контрол по пътищата около великденските празници: Включват се над 8000 служители на КАТ

Само за четирите празнични дни към Великден предходната година са станали 264 тежки пътнотранспортни катастрофи с над 200 ранени и 7 убити, напомнят от Министерство на вътрешните работи. И предизвестяват, че тази година над 8000 чиновници на КАТ ще се включат в контрола по пътищата към идните празници.

„ Подбирайте времето, в което тръгвате на път и проучвайте авансово маршрутите си “, поучава комисар Мария Ботева от пътна полиция пред „ БНР “:

„ От 11:00 до 21:00 часа през днешния ден, на следващия ден от 08:00 до 12:00 часа, в четвъртък от 14:00 до 20:00 часа, а на 3 май от 08:00 до 12:00 часа и на 6 май от 14:00 до 21:00 часа нашите екипи ще подкрепят придвижването и ще наблюдават там, където има потребност да може да се оказва помощ, да се контролира. “

Специализирани полицейски акции за алкохол и опиати ще има през нощта на 2, 3 и 5 май, предизвести комисар Ботева.

Полицията поучава още да обезопасите домовете си преди дълго пътешестване, а в случай че планирате посещаване в храмовете – пазете персоналните си движимости при скупчване на хора и вържете дългите коси, поради заплаха от запалване.

На пътуващите за чужбина Гранична полиция дава обещание гладко прекосяване на граничните пунктове с изключителни наряди на чиновниците и отваряне на всички гишета. Съветът е докуменjите да се подготвят авансово, изключително в случай че пътувате с деца.

Засилено полицейско наличие ще има и във всички гари, автогари, храмове, пазари и първомайски тържества .

АКФ: В АПИ назначиха някогашен шеф на сдружение, свързвано със подозрения за съществени злоупотреби

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР