Фото салон Пловдив се провежда за десета поредна година под

...
</TD
>Фото салон Пловдив се провежда за десета поредна година под
Коментари Харесай

Изложба и награждаване на победителите в Международния фото салон Пловдив 2023

Фото салон Пловдив се организира за десета поредна година под патронажите на FIAP, HPS, НСФА и с обичайна поддръжка на община Пловдив, като част от Културния календар на града.

Официалното разкриване пред аудитория на селекция от наградените фотографии и церемонията по награждаването ще се състои на 19.08.2023 година, от 18:00 ч. в Пловдив на площад Римски стадион (Джумаята). В експонираната галерия са показани 144 наградени фотографии от 107 създателя, от 23 страни. Изложбата може да бъде прегледана до 15 септември.

" Благодарим за поддръжката на община Пловдив, която е #Заедно с нас през всичките тези години. Петчленно жури от двама чужденци и трима българи разгледаха и оцениха всички фотографии в интервала от 8 до 10 юни 2023. За ръководител на журито тази година поканихме Пиерлуиджи Ризато, MFIAP, EFIAP/d3, HonEFIAP, (Италия), а за членове: Димитрис Параскевакис, ESFIAP, EFIAP/s, EHPS/s, GPU Cr2 (Гърция), Мирослав Момински, EFIAP/g, Ивайло Сакелариев, EFIAP и Христо Димитров, AFIAP, авариен член Теодора Димитрова, EFIAP. Журито прегледа и оцени постъпилите 5851 фотографии от 42 страни във всички 6 раздела. За финалната селекция журито избра 1272 фотографии на 330 участника от 40 страни. С висок професионализъм и опит, в последния ден журито дефинира всички награди. За нас е изключително прелестно, че към състезанието още веднъж имаше интерес от фотографски групи и клубове от България и страни от Европа и Азия “, описаха уредниците от " Рефлекси “ ООД Антон и Любка Савови.

Голямата вест за българската снимка, а в същото време и приятна изненада е, че за втора година Най-добър създател в салона, който получава - формалната ярко синя значка на FIAP е българин - Явор Мичев, EFIAP.

Най-добрите фотографии завоюваха 196 самостоятелни награди, 11 награди (по статистика) за създатели и 3 за фото клубове. Този богат награден фонд, отличи най-високо творбите на общо 133 създателя от 29 страни.

Плакетът " Награда за най-хубаво присъединяване в салона “ от Фотографското общество на Гърция (HPS) пък оцени присъединяване на Абишек Бисак, AFIAP, EFIAP, HON.CPE, A.NPS,IIG/P, HON.PESGSPC, IIG/S2,A.CPE от Индия. Плакетът за най-добре показал се задграничен създател (от организатора) завоюва Йозеф Хиншерлиетнер, EFIAP, MVÖAV от Австрия. Плакети и за Юлий Василев, EFIAP/s, който е най-добре представилият се български създател и Минко Михайлов, EFIAP/s, който е най-добре показал се пловдивски създател.

Най-високото отличие, Купата на X МФС Пловдив 2023 е за снимка на Мохамед Римон, EFIAP, FBPS, EUSPA HON.FICS HON.PESGSPC от Англия. Плакет за подгласника на огромната премия " Купата на салона “ е за снимка на Любомир Аргиров, EFIAP.

Тази година, Почетната тапия на Община Пловдив оцени снимка на Иво Кузов. Диплома на Фондация Пловдив 2019 е за снимка на Сандра Заголин, Италия. Дипломи от Фондация ВиАрт са за фотографии на Павел Ребанд, Естония и Рустам Рахимов, Русия.

В предизвикването към млади създатели (16–21г.), се включиха младежи от Египет, Русия, Франция, Унгария, Оман и България. Тази година има присъдени две поощрителни дипломи от уредниците за един български и един задграничен млад създател.

Плакетът за най-добре представилия се фото клуб, тази година е още веднъж за клуба от Индия - India International Group и още два плакета за два клуба – подгласници: Фотоклуб НЮЦОЙГ, Австрия и Фотоклуб ЕВРАЗИЯ, Русия.

" С огромна горделивост можем да заявим, че родните създатели показаха почтено България. Техните произведения ще доближат до 42 страни посредством печатния албум, който по правилник всеки участник в състезанието ще получи. От всички наградени български създатели, 14 участници (индивидуални и от група " Фотографска задруга “ Пловдив) са от Пловдив, с общо 17 награди “, споделиха още уредниците.

С най-вече награди бяха отличени няколко български създателя: Явор Мичев, EFIAP от Русе, Димитрина Андреева, EFIAP и Светлин Йосифов, AFIAP от Бургас, Минко Михайлов, EFIAP/s и Юлий Василев, EFIAP/s от Пловдив.

Общо 42 родни фото създатели завоюваха 57 награди, като 10 от тези награди са медали – 7 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала.

Ето и лист с създателите от България и премиите:

Александър Иванов, EFIAP, QPSA – Почетна лента на салона

Антоанета Коспартова – Поощрителна тапия от уредника

Боян Боянов – Диплома от член на жури

Бойко Вълчев – Диплома от член на жури

Валя Андонова – Диплома на PhotoCafe и премия книга

Вяра Антонова – Поощрителна тапия от ПС Клиник ЕООД

Генчо Петков EFIAP, ф.х., м.ф., HonAPB – HPS почетна лента и Поощрителна тапия от уредника

Димитрина Андреева, EFIAP – HPS златен орден, Поощрителна тапия от ПС Клиник ЕООД и Диплома от член на жури

Димитър Костов – FIAP почетна лента

Димитър Узунов – Поощрителна тапия от уредника

Елена Трифонова – НСФА почетна лента

Златко Латев – Почетна лента на салона

Иван Андонов, АFIAP –Диплома на кмета на р-н Тракия по отношение на 50-годишнината от първата копка на най-младия пловдивски регион

Иво Кузов – Диплома на община Пловдив

Ирина Стоилова – Салон златен орден

Константин Владов – НСФА почетна лента

Константин Зайков, EFIAP, PPSA – Диплома от член на жури и Поощрителна тапия от уредника

Костадин Маджаров, АFIAP – Поощрителна тапия от уредника

Красимир Кънев, EFIAP – FIAP почетна лента

Любомир Аргиров, ЕFIAP – HPS златен орден и Поощрителна тапия от ПС Клиник ЕООД

Плакет за Подгласник на Купата на салона 2023

Любомир Момчилов – Почетна лента на салона

Диплома за най-добре показал се създател в раздел Природа

Милан Христев, AFIAP – HPS златен орден

Минко Михайлов, EFIAP/s – FIAP почетна лента, HPS почетна лента и Диплома от член на жури 

Плакет " Най-добър пловдивски създател “

Мирела Партинова – Салон бронзов орден

Мирослав Жеков – Диплома от член на жури

Михаил Дамянов – Поощрителна тапия от уредника

Надежда Райчева – Диплома от член на жури

Нончо Иванов – HPS златен орден

Петър Абаджиев – Салон сребърен орден

Петя Петкова – Поощрителна тапия от ПС Клиник ЕООД и Диплома от член на жури

Пламен Кожухаров – FIAP почетна лента

Радослав Свирецов, ЕFIAP – HPS златен орден

Ренета Кирилова – HPS почетна лента

Самуил Младенов – Поощрителна тапия от уредника за млад български създател и премия книга

Сашо Йотков – Поощрителна тапия от ПС Клиник ЕООД

Светлин Йосифов, AFIAP – HPS златен орден и 2 FIAP почетни ленти

Стойо Петков – НСФА почетна лента

Тодор Божков – Ваучер за туристически услуги от ДАН Травел ЕООД

Цвета Узунова – НСФА почетна лента

Цончо Балканджиев, ЕFIAP – Диплома на комитет Родолюбие и Поощрителна тапия от ПС Клиник ЕООД

Юлий Василев, EFIAP/s – FIAP почетна лента;

Диплома за най-добре показал се създател в раздел Цветна фотография; Плакет " Най-добър български създател “; Плакет " Най-добър травъл фотограф и повествовател “ от Travel Tales Award в настоящото издание на МФС Пловдив

Явор Мичев, ЕFIAP – FIAP бронзов орден, 3 FIAP почетни ленти и Почетна лента на салона

Диплома за най-добре показал се създател в раздел Градски живот

Най-добър създател в салона - FIAP ярко синя значка
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР