Експерти на омбудсмана Диана Ковачева ще бъдат днес, 26 октомври

...
</TD
>Експерти на омбудсмана Диана Ковачева ще бъдат днес, 26 октомври
Коментари Харесай

Експерти на омбудсмана идват в Пловдив заради два проекта

Експерти на омбудсмана Диана Ковачева ще бъдат през днешния ден, 26 октомври 2022 година, в Пловдив във връзка сигнали и тъжби на жители, свързани с инфраструктурата в града. 

Към проф. Ковачева се обърнаха с тъжба жители с подписка от над 800 души, които стачкуват против градеж " Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. " Цар Борис III Обединител “ и бул. " Марица – юг “ – Инженеринг “. 

Общественият бранител организира онлайн среща с част от протестиращите, които осведомиха, че против въпросния градеж тече и онлайн петиция с над 1 600 подписа, както и че над 100 пловдивски общественици са изпратили отворено писмо до кмета, министерствата на районното развиване и благоустройството, на околната среда и водите и на финансите, в което недоволстват от неналичието на обществено налична информация по процедурата, адекватността на публичното разискване и упорстват за прекъсване на градежа.

В тази връзка омбудсманът изпраща рекомендация до министъра на околната среда Росица Карамфилова, началника на ДНСК Деляна Панайотова, ръководителя на Общинския съвет в Пловдив Александър Държиков и кмета на града Здравко Димитров. 

Експертите на омбудсмана ще участват в изключителното съвещание на Общинския съвет, на което ще се разисква противоречивият проблем.

По-късно от 14.00 ч. специалистите на публичния бранител ще се срещнат и с недоволни жители от Сдружение " За гражданското общество “, които сезираха Диана Ковачева за проблем, обвързван с построената преди години пасарелка в кв. " Прослав “ при ул. " Елин Пелин “. Според тях единствено с ж.п. подлез ще се обезпечи безвредното прекосяване през ж.п. линията " Пловдив – Септември “, който е и само допустимата връзка за жителите сред северната и южната част на квартала.

И по този проблем омбудсманът изпраща рекомендация до генералния шеф на Директива за птиците " Национална компания железопътна инфраструктура “ Златин Крумов и до кмета на Община Пловдив и ръководителя на Общинския съвет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР