Десетокласникът Христо Христов от паралелка Съдебна администрация“ в Националната търговска

...
</TD
>Десетокласникът Христо Христов от паралелка Съдебна администрация“ в Националната търговска
Коментари Харесай

Десетокласник в Пловдив стана окръжен прокурор за ден

Десетокласникът Христо Христов от паралелка " Съдебна администрация “ в Националната комерсиална гимназия, гр. Пловдив, стана " Окръжен прокурор за един ден “ в Деня на отворените порти на Окръжна прокуратура – Пловдив. 

Ученикът беше признат от Ваня Христева, областен прокурор, която описа за своята ежедневна работа като магистрат, за избора на юридическата специалност и за решението да стане прокурор.  На срещата присъстваше и Божидара Божилова от същата паралелка, която пък стана " Съдебен админ за един ден “ в Окръжна прокуратура – Пловдив.

" Научихме доста за специалността на прокурора и за работата на магистратите и правосъдните чиновници, което ще ни помогне и в проучването на специфичните предмети в учебно заведение “, споделиха двамата десетокласници. Заедно с техни съученици от 10 и 11 клас от паралелка " Съдебна администрация “ те посетиха деловодствата на Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура – Пловдив и се срещнаха със чиновници, които одобряват и обработват сигнали, тъжби и други документи от жители и юристи.

Гимназистите видяха на процедура по какъв начин посредством компютърната система се реализира инцидентното систематизиране на делата, които се следят от прокурорите. За работата на правосъдните чиновници пред учениците приказваха Румяна Христова, завеждащ отдел " Архив “ в Апелативна прокуратура – Пловдив, Спаска Димитрова, правосъден админ в Окръжна прокуратура – Пловдив, и Славка Русева, административен секретар в Районна прокуратура – Пловдив. 

В Деня на отворените порти в Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив гостуваха и възпитаници от 5 клас от  СУ " Св. Седмочисленици “, гр. Пловдив, които се срещнаха с Галина Андреева – Минчева, заместник-окръжен прокурор, и Атанас Илиев, заместник-районен прокурор.

Магистратите им описаха за своята специалност, а по-късно петокласниците посетиха техните кабинети. Наскоро прокурори от ОП-Пловдив гостуваха в часа на класния началник в СУ " Св. Седмочисленици “ и изнесоха лекция по право пред същите възпитаници по Образователната стратегия на Висш съдебен съвет " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.

Денят на отворените порти са организира всяка година в навечерието на 16 април – Ден на Конституцията и професионален празник на юриста и правосъдния чиновник.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР