Делото срещу 56-годишният Кольо Колев, обвинен за убийството на приятеля

...
</TD
>Делото срещу 56-годишният Кольо Колев, обвинен за убийството на приятеля
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството в Кючука: Считам, че са нарушени правата ми

Делото против 56-годишният Кольо Колев, упрекнат за убийството на приятеля си по чашка Тони Тоневски, ще се гледа по общия ред и ще стартира всъщност на 10 май. Срещу Колев е повдигнато обвиняване за това, че на 08.07.2023 година в Пловдив, пред аведение в квартал " Южен “ съзнателно е умъртвил Тони Тоневски (60 г.), като гибелта е настъпила на 14.07.2023 година, предава   Plovdiv24.bg

На разпоредителното съвещание през днешния ден юристът на подсъдимия изиска делото да бъде прекъснато и върнато на прокуратурата заради  процесуални нарушавания при правенето на обвинителния акт и по-конкретно - описанието на деятелността на обвинения, която провокира неизясненост за кое закононарушение би трябвало да поеме отговорност.

На една страница е записано, че като нанася удари с ръце и крайници по главата, е съзнавал, че ще настъпи гибел, т.е. имало е директен предумисъл. На друга страница се разказва, че е желал да нанесе единствено побой, вследствие на което потърпевшото лице е умряло. 

" Считам, че са нарушени правата ми. Не разбирам в какво съм упрекнат " - съобщи подсъдимият.

Съдът обаче не откри, че има неизясненост в обвинителната теза. Прие, че Колев е имал " мисъл за причиняване на телесна щета е прераснала в предпочитание за причиняване на гибел ", т.е. е знаел какво прави. Обвиняемият остава в ареста към пловдивския затвор, където обитава към този момент 9 месеца. Определението може да бъде обжалвано в 7-дневен период пред Апелативния съд.

В последна сметка правосъдният състав насрочи първото постоянно съвещание за две дати - 10 май и 5 юни. На първата ще се разпитат 11 очевидци, а на втората останалите 6 очевидци и 4 движимости лица и ще се одобряват направените двойни експертизи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР