Даваме думата на известен пловдивски адвокат. За какво по-точно става

...
</TD
>Даваме думата на известен пловдивски адвокат. За какво по-точно става
Коментари Харесай

Пловдивски адвокат: Въпрос на време е да стане нещо непоправимо

Даваме думата на прочут пловдивски юрист. За какво по-точно става дума - разберете в този момент:

Ситуацията с огромните кучета, които са разхождани в нарушаване на закона - без намордник и пай мотив, е напът да ескалира още веднъж, след като , а от полицията споделили на брачната половинка на потърпевшия да им се обадят, в случай че намерят собственичката на агресивното куче. 

След последния сходен случай преди няколко години ограниченията в Пловдив бяха затегнати и виновните институции следяха прецизно за осъществяване на закона. С течение на времето ограничанията се разхлабиха, с цел да се стигне до сегашния  случай. Ето какво разяснява по тематиката известният пловдивски юрист: 

" Млад мъж е нагъл свиреп от питбул в центъра на Пловдив. Стигнало се е до съществени интервенции, с цел да се избави ръката. Това оповестиха по Нова тази заран. От полицията му споделили да си потърси собственичката на питбула самичък и да им се обади, в случай че я откри.

Не знам какво да кажа. Проблемът с огромните кучета е голям. Задължително би трябвало да са с намордници при разходка, само че аз до момента куче в Пловдив с намордник не съм видял. Това условие не се извършва от притежателите на тези кучета. Нещо повече - пробвайте се да попитате притежател на сходно куче за какво го разхожда без намордник и ще видите отсреща такава експанзия, че ви е бедна фантазията.

Страшно е просто. Особено в региона на Гребната база и някои от парковете. Там не просто ги разхождат без намордници, само че даже постоянно кучетата са пускани и без мотив. Правят си каквото желаят. Досаждат и преследват спортуващите и разхождащите се, много нападателно прочее. Често обект на сходно отношение са майки с колички и дребни деца.

И не знам за какво този проблем се неглежира. Трябва да стане някаква покруса ли?! А нещата са елементарни: инспекции и санкции и то всекидневно. Какво толкоз комплицирано има. Но няма нито инспекции, нито санкции. Кучетата са значими и аз съм имал, само че мисля, че хората са не по-малко значими.

Сегашното състояние повече не трябва и не би трябвало да се толерира. Не ми се желае да го споделям, само че въпрос на време е да стане нещо непоправимо, в случай че настоящето състояние не се промени. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР