Бургаският апелативен съд потвърди взета от Окръжен съд – Ямбол

...
</TD
>Бургаският апелативен съд потвърди взета от Окръжен съд – Ямбол
Коментари Харесай

Бургаският съд безпощаден към турски контрабандист на злато

Бургаският апелативен съд удостовери взета от Окръжен съд – Ямбол мярка за неотклонение “задържане под стража “ по отношение на турския жител Ферхан У., притеглен към наказателна отговорност за опит за контрабанда на злато.

На 7 февруари тази година на ГКПП-Лесово, обл.Ямбол, без знанието и разрешението на митническите органи непознатият жител е направил опит да придвижи през държавната граница на страната ни, от Р България в Р Турция, артикули за търговски цели в огромни размери – 10 броя златни кюлчета и отливки с общо тегло 4056 грама на обща стойност 380 697,04 лв.. Деянието е квалифицирано като тежко съзнателно закононарушение по чл.242, ал.1, б. " д “ вр. чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс, което се санкционира с отнемане от независимост от три до 10 години, както и с санкция от 20 000 лв. до 100 000 лв..

Въззивната инстанция споделя извода на първоинстанционния съд, че от събраните на досъдебното произвеждане доказателства и доказателствени средства може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението. Апелативните съдии одобряват и съществуването на действителна заплаха той да се укрие, поради събитието, че е интернационален водач и непрекъснато пътува из Европа, няма непрекъснат и сегашен адрес в Р България, както и липсва непрекъсната, краткотрайна или инцидентна трудова претовареност в страната ни.

Съдът намира, че актуалната мярка за неотклонение " задържане под стража “ е законосъобразна и ще способства за реализиране на плануваните цели на мярката, като обезпечи приключването на наказателното произвеждане в рационален период.

Определението на Апелативен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР