Близо 1 милиард лева са инвестициите по европейски проекти в

...
</TD
>Близо 1 милиард лева са инвестициите по европейски проекти в
Коментари Харесай

Близо 1 милиард лева са инвестициите в област Бургас за програмния период 2014-2020 година

Близо 1 милиард лв. са вложенията по европейски планове в област Бургас за интервала 2014-2020 година. Това стана ясно по време на конференция, проведена от Областния информативен център в Бургас, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". По време на нея беше показан напредъкът във финансовото осъществяване по оперативните стратегии за посочения интервал.

" Общо в региона са подписани 2 545 плана за програмния интервал 2014-2020, които възлизат на обща стойност 948 милиона лв.. т.е. вложенията в района са за близо 1 милиард. Броят на бенефициентите е 2 109. Най-много планове са утвърдени по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " – 2 094, а общата сума възлиза на 98 милиона лв..  Големият брой планове по тази стратегия се дължи на обезщетителните ограничения, които бяха оповестени за превъзмогване икономическите последствия от пандемията. Една от най-търсените процедури по тази стратегия е за стартирането на нов бизнес ", обясни Антон Ковачев, специалист " Информационно обслужване и услуги " към ОИЦ - Бургас. 

Следваща по брой планове в област Бургас е Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси “ – 173.

" Това са плановете, свързани с по-добра трудова претовареност, с деинституционализацията и други. По Оперативна стратегия " Морско дело, риболовство и аквакултури " са подписани 151 плана, а по Оперативна стратегия " Региони в напредък ", чието мото беше " Едно по-добро място за живеене ". Тук се включват всички процедури, които са свързани с поддръжка на районната, обществената, пътна и здравна инфраструктура ", добави Ковачев. 

По Оперативна стратегия " Околна среда " за интервала са осъществени 16 плана.  

" Тук е включен огромният интегриран воден план в област Бургас – съвсем 90% от сумата е за него. Крайният период да бъде изпълнен е до 2024 година. Другите планове са свързани с биоразнообразието, предварителна защита на риска от свлачища и наводнения, качеството на атмосферния въздух и други. По Оперативна стратегия " Храни " са подписани 15 плана – тя е ориентирана към най-уязвимите групи ", сподели още Антон Ковачев. 

В Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък " в региона има 14 плана за програмния интервал, а в Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура " – 4.

Разпределението на плановете по общини сочи, че най-вече са в Бургас – 1505, по-късно в Несебър –  404, Поморие – 156 и Созопол – 104.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР