Бившият ресторант Улпия ще бъде предоставен на Изпълнителната агенция по

...
</TD
>Бившият ресторант Улпия ще бъде предоставен на Изпълнителната агенция по
Коментари Харесай

Вижте в какво ще превърнат бивш култов пловдивски ресторант

Бившият ресторант " Улпия " ще бъде възложен на Изпълнителната организация по лозата и виното за превръщането му в Регионален референтен център на Генералната асамблея на Международната организация по лозата и виното (OIV).  Предложението на кмета ще се преглежда на идната сесия на пловдивския общински съвет на 8 декември, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Имотът на ул. " Четвърти януари " 17 е общинска благосъстоятелност. Включен е в Годишната стратегия за ръководство и предписание с общински парцели за 2022 година През септември 2021 година Общински съвет - Пловдив е дал позволение за осъществяване на обществено оповестен конкурс за отдаване чартърен за период от 10 години за ресторант. До сегашния миг няма издадена процедура за разкриване на процедура за отдаване чартърен. Заради подаденото искане от ИАЛ, решението за състезанието би трябвало да се анулира. Със заявката от изпълнителния шеф на ИАЛ инж. Красимир Коев е поискано къщата да се даде безплатно. 

Недвижимият парцел на ул. " Четвърти януари " №17 е обществена общинска благосъстоятелност. Той съставлява дворно място застроено и незастроено с повърхност от 230 кв. м. и двуетажна солидна постройка от 86 кв. м. От 2004 година там се обитаваше ресторант " Улпия ", като договорът за стопанисване е подписан с компания " Родопи трейд 2002 " ЕООД. По това време дял в сдружението има семейството на кмета, само че през 2014 година компанията става напълно благосъстоятелност на Христина Вутова и Тодор Вутов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР