Бившият полицай Венцислав Караджов, който е обвинен в умишлено убийство

...
</TD
>Бившият полицай Венцислав Караджов, който е обвинен в умишлено убийство
Коментари Харесай

Експолицаят, обвинен в убийството на родителите си, се появи с нова визия

Бившият служител на реда Венцислав Караджов, който е упрекнат в съзнателно ликвидиране на своите родители, се появи през днешния ден с нова визия в Апелативен съд - Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Караджов бе с брада, вид " катанец " и даже се пошегува пред публицистите, че по този начин се подмладява. Той е под домакински арест, само че със специфичното позволение на полицията, през днешния ден и на следващия ден от 9,00 до 17,00 часа, ще бъде без електронна проследяваща гривна.

Както е известно, Върховният касационен съд за повторно анулира решението на Пловдивския апелативен съд и върна делото за ново разглеждане от различен състав на въззивния съд за премахване на позволени процесуални нарушавания.

Припомняме, че Окръжен съд - Пловдив призна Венцислав Караджов за отговорен и на 28.09.2018 година го осъди на пожизнен затвор. Присъдата бе доказана от Апелативния съд, само че в този момент делото в действителност продължи с приканване и чуване на очевидци и движимости лица.

Днес показания още веднъж даде Иван Попадийн, който по време на убийството е бил служителят на основна дирекция " Национална полиция ".

" В два следващи дни присъствах на огледа на мястото на престъплението. Помня, че първо беше стреляно през прозореца, имаше две пробойни. Вратата беше разрушена с " кози крайник ", който беше на пода. После се откри, че той е на обвинения - това бе доказано от неговата брачна половинка по време на беседите с нея.

През единия ден намерихме общо 7 гилзи от револвер " Макаров ", а на другия - още една, която беше в джоба на яке, закачено до вратата. Спомням си, че обвиненият, брачната половинка му и неговата тъща изрично отхвърлиха да се подложат на детектор на лъжата ", съобщи в правосъдната зала Попадийн.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР