Автобусният водач Билял Хасанов бе награден от кмета на Община

...
</TD
>Автобусният водач Билял Хасанов бе награден от кмета на Община
Коментари Харесай

Драма на АМ Тракия край Пловдив: Пътник в автобус си глътна езика, шофьорът го спаси

Автобусният лидер Билял Хасанов бе награден от кмета на Община Сливен Стефан Радев със Значка за особени заслуги при осъществяване на гражданския и професионалния си дълг. Преди дни, по време на работа 35-годишният водач избави живота на пасажер, получил ненадейно задушаване.

Отличието си Билял получи от градоначалника на трогателна среща в администрацията, в наличието на майка му Селиме Хасанова, на собственичката на компания " Дорис “ Дора Енева и пътничката Симона Йорданова - Сефери, споделила в интернет за куража на лидера.

" Искам пред всички да изкажа признателност на Билял за това, че е избавил един млад човешки живот. В нашето всекидневие и в живота ни е доста значимо да бъдем виновни, да демонстрираме емпатия. Това са качествата, които би трябвало да утвърждаваме. Трябва да демонстрираме такива образци и да насърчаваме такова държание и отношение към работата, към околните, към хората. Затова – голяма признателност! “, съобщи Стефан Радев.

Той насочи признателност и към майката на лидера Селиме Хасанова за това, че е отгледала заслужен наследник. Поздрави и Симона Йорданова за положителния сигнал, подаден от нея в интернет.

" В днешно време, когато надали не свикнахме да асоциираме обществените мрежи единствено с негативизъм и хейт, с негативна сила е доста значимо да насърчаваме, когато някой има добра вест, да бъде деен и да я показа с нас “, добави кметът.

Билял Хасанов описа, че случаят е станал по маршрута от София за Сливен. На 37-годишния пасажер му е прилошало, до момента в който рейсът пътува по автомагистрала " Тракия “, в региона на Пловдив. Той е отбил, с цел да види какво се случва.

" Човекът беше примрял, не беше на себе си, трепереше. Очите му бяха затворени, не можеше да диша. Попитах дали в рейса има доктор да помогне, никой нищо не сподели. Уплаших се, че ще стане нещо. Другите и те се уплашиха “, съобщи на срещата лидерът.

Билял взема нещата в свои ръце. Самият той споделя, че е знаел какво да прави единствено от курса на БЧК, през който минава наложително всеки водач преди да получи свидетелството за правоуправление. Пробва да отвори устата, не съумява до дъно, издърпва езика, прави масаж на сърцето, пръска мъжа с вода.

Той съумял да възвърне дишането му и да го върне към живот. Когато кола за спешна помощ от Спешния център в Пловдив пристигнала на място, пасажерът към този момент бил в положително общо положение и траял пътуването си.

Историята за куража на Билял, избавил пасажер, който си " глътнал “ езика, бе публикувана в Сливен още на самия ден, освен това – преди рейсът от София да дойде на автогарата в Сливен. Оказа се, че Симона Йорданова е описала станалото и е споделила възторга си от доблестния лидер още по време на пътуването. Така, когато Билял се прибрал вкъщи, бил посрещнат с прегръдка от майка си и бил мощно сюрпризиран, че околните, а и сътрудниците му, знаят за рисковата обстановка, приключила с благополучен край.

" Доброто би трябвало да се насърчава. Никой не пести от времето си, когато е неудовлетворен от нещо, доста рядко някой благодари. Но желая да кажа, че положителното в действителност е " заразно “. От два-три дни ужасно доста хора ни благодарят за неща, за които в никакъв случай не са ни благодарили. Това е верният път. Билял е извънредно непретенциозен, работлив и виновен. Горда съм, че имам такива чиновници в екипа. Когато работиш и обслужваш хора, първо би трябвало да си човек “, съобщи Дора Енева.

Вълненията на срещата бяха споделени още от зам. кметовете Пепа Чиликова и Камен Костов, както и от доста медии.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР