Акция по кръводаряване ще се проведе през следващите три дни

...
</TD
>Акция по кръводаряване ще се проведе през следващите три дни
Коментари Харесай

Три дни акция по кръводаряване в Пловдив

Акция по кръводаряване ще се организира през идващите три дни – 14, 15 и 16 юни във връзка Световния ден на доброволния кръводарител. Тя се провежда годишно от Районния център за трансфузионна хематология със съдействието на кмета на Община Пловдив.

Всички, които желаят да дарят кръв, могат да го създадат на 14.06.,15.06. и 16.06.2023 година, от 9:00 до 13:00 часа в мобилен кабинет за кръводаряване, разположен на ул. " Емил Де Лавеле "  /в непосредственост до централната постройка на Община Пловдив/.

Кръвта, кръвните съставки и създадените от тях биопрепарати са незаменими лечебни средства и до момента няма основан публичен, първокласен аналог или сурогат. Единственият източник на тези лечебни средства е здравият човек.

Затова безвъзмездното кръводаряване е израз на състрадание, съчувствие и човещина. Кръводаряването е потребно, а операциите са безболезнени и не крият риск за здравето на донора. Взетата кръв се възвръща от организма за три – четири седмици, без да са нужни някакви спомагателни ограничения и старания от кръводарителя.

Най-рядката кръвна група е тази, която в миг на неотложност е в сериозна наличност.

Дарената кръв няма цена, по този начин както другарството, любовта и човешкият живот!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР