15-годишният ученик от Пловдив, задържан вчера при специализирана акция на

...
</TD
>15-годишният ученик от Пловдив, задържан вчера при специализирана акция на
Коментари Харесай

Ученикът, задържан за бомбени заплахи в Пловдив, остава 15 дни в дом за временно настаняване

15-годишният възпитаник от Пловдив, арестуван през вчерашния ден при профилирана акция на ГДБОП за подадени сигнали за бомби в учебните заведения, през днешния ден беше настанен с прокурорско разпореждане в Дом за краткотрайно настаняване на малолетни и малолетни. Момчето ще остане в дома за период от 15 дни. На този стадий по отношение на него няма повдигнато обвиняване, разгласи юристът му, който ще апелира мярката за настаняване в дома.

Бащата на момчето Хамид Шехаб твърди, че не е знаел, че синът му е изпращал имейли със закани за бомби:

" Даже ние постоянно приказваме си с него, викаме му недей да се месиш с тези работи, той учеше компютри в учебното заведение, той е първенец в учебното заведение, детска работа ".

Днес на майката на момчето беше връчено прокурорско разпореждане за привеждането на момчето в Дом за краткотрайно настаняване за малолетни и малолетни при Министерство на вътрешните работи. Тя отхвърли коментар. Адвокатът на ученика съобщи, че тази мярка се ползва за деца, върху които няма наставнически контрол, осведоми Nova.

Ангел Дунков - юрист на момчето: " Не бива по този начин да се действа, няма да има повдигнато очевидно обвиняване на този стадий, само че всичко това е една превантивност и постоянно се случва в Пловдив. Не е правилно, не е заслужено ".

Разследващите стигнаха до момчето след следене на канал в Телеграм, който в този момент е блокиран от ГДБОП. Установен беше е негов съученик, който му е помагал.

Другият арестуван през вчерашния ден за бомбените закани - 23-годишен мъж остава в ареста. Той към този момент е упрекнат за подаден сигнал за бомба в Гимназията по превоз в Пловдив. Според юриста му Йордан Давчев той не е звънял на 112 от махленски телефон:

" По това време, за което го упрекват, защото сочат прецизен час, той твърди, че си е бил у дома. Той е герой, състезател - професионален и това му е заниманието ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР