Тази визита е важна за нас самите, съжалявам, че изтече

...
Тази визита е важна за нас самите, съжалявам, че изтече
Коментари Харесай

Тагарев: Има подготовка за посещението на Зеленски, съжалявам, че изтече информация

Тази аудиенция е значима за нас самите, скърбя, че изтече информация. Надявам се това да не осуети идването на украинския президент, добави Тагарев. За визитата от Министерски съвет не потвърдиха по-рано. 

Правителството одобри решение за нов транш военна помощ. Това решение направихме много бързо за три седмици. Анализираме декларираните потребности от Украйна, по-късно проучваме нашите благоприятни условия. България е направила нужното да изпратим муниции до Украйна, дали непосредствено или не, това са второстепенни въпроси, уточни военният министър.

По-рано от дипломатически източници стана ясно, че визитата евентуално ще е през тази седмица, най-вероятно четвъртък, само че от основание за сигурност не се оповестява. Програмата на украинския президент не е доуточнена, само че евентуално ще се срещне  с представителите и на изпълнителната власт и на Народното събрание.

По-рано през днешния ден Комисията по външна политика в Народното събрание одобри проектодекларацията, импортирана от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, която показва поддръжка за приемането на Украйна в НАТО, когато мирът настъпи на украинска територия.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР