Тази вечер зрителите имат възможност да се насладят на премиерата

...
Тази вечер зрителите имат възможност да се насладят на премиерата
Коментари Харесай

Вълшебството Мадам Бътерфлай

Тази вечер феновете имат опция да се насладят на премиерата на " Мадам Бътерфлай " в Софийската опера и балет. Спектакълът се завръща, с цел да ни потопи още веднъж в красивата история, посредством която италианският създател, маестро Пучини " съумява да пресъздаде японската просвета, обичай и психика. Пред камерата на ТВ " Евроком " за спектакъла описват световноизвестното сопрано Йорданка Дерилова (в ролята на Чо-Чо-Сан) и диригентът Андрей Галанов.
Това е нова продукция. Тя беше показана на фестивала Опера на скалите в Белоградчик. Това, което ние видяхме, е че отговорът на публиката беше впечатляващ. Публиката постоянно чака нов прочит. Нова редакция. Днес за първи път представяме тази нова продукция в Софийската опера и балет. И мисля, че няма да разочароваме публиката.
Един от най-вълнуващите облици в творчеството на Пучини – този на дребната японка Чо-чо-сан – трогва феновете със силата на любовта и вярата. Съвършената музика на Пучини споделя за далечния източен свят и неговите обичаи.
Днес в основните функции влизат Йорданка Дерилова, Росен Ненчев и Кирил Манолов, а диригент е Андрей Галанов. Постановката е дело на южнокорейски екип, който към този момент предложи своята визия по време на летния фестивал в Белоградчик.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР