Тази вечер в зала Българияот 19.30 ч. е концертът на

...
Тази вечер в зала Българияот 19.30 ч. е концертът на
Коментари Харесай

Тази вече е концертът на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин

Тази вечер в зала " България " от 19.30 ч. е концертът на Симфоничния оркестър на Българското национално радио с диригент Марк Кадин. Солист ще бъде цигуларят с впечатляваща интернационална кариера Светлин Русев.

Блестящият цигулар Светлин Русев не за първи път гостува на Симфоничния оркестър на БНР. Този път той ще показа рапсодия „ Циганката “ от Равел и „ Кармен Фантазия “ от Сарасате. Двете творби се вплитат в концепцията на концерта, отдаден на циганската тематика в творчеството на определените композитори.

Програмата допълват „ Циганско капричио “ от Рахманинов и „ Кармен – сюита “ на Шчедрин.

„ Програмата беше напълно концепция на маестро Кадин. Естествено одобрих на драго сърце, защото са доста забавни неща. Винаги човек е добре отвреме в точния момент да си слага такива провокации “.

Доскоро Светлин Русев беше концерт занаятчия на Филхармонията на френското радио и учител в Парижката консерватория, а през днешния ден заема аналогичния пост в оркестъра на Романска Швейцария и преподава в консерваторията в Женева. Въпреки изключителната си претовареност, той постоянно намира време за българската аудитория. От предходната година е артистичен съветник на интернационалния фестивал „ Мартенски музикални дни “ в родния си град Русе.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР